Εντεινονται οι προσπαθειες για τη δημιουργια του brand name «ΘΡΑΚΗ»

Αντώνης Φραντζής, Γ.Γ. ΟΕΕΘ «Η Θράκη είναι ένα brand name από μόνη της, αλλά δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ»

Συνεχίζονται και μάλιστα θα ενταθούν εντός του νέου έτους, οι προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης για τη δημιουργία και την καθιέρωση του brand name «ΘΡΑΚΗ».
 
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία των μελών της ΟΕΕΘ, ούτως ώστε το brand name «ΘΡΑΚΗ» να υπερισχύσει και να συνοδεύει το σύνολο των προϊόντων και των υπηρεσιών της περιοχής. 

Αντώνης Φραντζής «Η Θράκη είναι ένα brand name από μόνη της, αλλά δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ» 

Άλλωστε όπως επεσήμανε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας κ.Αντώνης Φραντζής «η Θράκη είναι ένα brand name από μόνη της, αλλά δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ».
 
«Η πρωτοβουλία μας βρίσκεται ακόμα σε πολύ αρχικά στάδια» σημείωσε ο κ. Φραντζής, επισημαίνοντας τη δυσκολία του εγχειρήματος. «Ακόμη και περιοχές που είναι πολύ έντονα τα τοπικά χαρακτηριστικά, όπως η Κρήτη δεν έχουν καταφέρει ακόμη κάτι τέτοιο» δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως προς αυτή τη κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια, τα μέλη της Ομοσπονδίας βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις και ενημερώσεις με θεσμικούς φορείς, μεταξύ των οποίων Δήμοι, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κ.α. ούτως ώστε «να δομηθεί κάτι το οποίο είναι αρκετά μεγαλεπήβολο».
 
«Είμαστε ακριβώς στη φάση που προσπαθούμε να το δομήσουμε γιατί είναι κάτι που είναι αρκετά μεγαλεπήβολο, όπως το έχουμε σκεφτεί. Μόνοι μας δεν μπορούμε να το κάνουμε, χρειαζόμαστε και τους φορείς και το πανεπιστήμιο να μας υποστηρίξει, και φυσικά πρόκειται για κάτι το οποίο θα είναι οικονομικά ανεξάρτητο και θα μπορεί να φέρει και έσοδα και στην περιοχή» τόνισε για να επισημάνει πως ως ιδέα έχει εντυπωθεί στο μυαλό όλων, ωστόσο χρειάζεται η συνέργια όλων για την τεχνική κατάρτιση του εγχειρήματος, «ούτως ώστε να δημιουργήσουμε ένα brand name μέσα και με το οποίο θα προβάλλεται όλη η Θράκη». 

«Όσο συζητιέται αρχίζει και καταλαβαίνει ο κόσμος την ουσία της Θράκης» 

«Είναι κάτι το οποίο ευελπιστούμε ότι θα αγκαλιαστεί και από το σύνολο των επιχειρήσεων και ειδικά των μεγάλων επιχειρήσεων της Θράκης, οι οποίες αν το υιοθετήσουν στα προϊόντα τους, τότε αυτό θα θεσμοθετηθεί. Αλλά αυτό το σηματάκι πρέπει να δίνεται και με προϋποθέσεις, έτσι ώστε όποιος έχει αυτό το σήμα, να το τιμά. Θα πρέπει να έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά» συνέχισε.
 
«Όσο ακούγεται και συζητιέται αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά. Αρχίζει να μην παραξενεύει. Αρχίζει και καταλαβαίνει ο κόσμος την ουσία της Θράκης» κατέληξε ο ίδιος εκφράζοντας την ελπίδα τα επόμενα χρόνια, η πρωτοβουλία αυτή να λάβει σάρκα και οστά. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.