Εντεινεται η δραση για την καταπολεμηση κουνουπιων στην ΠΕ Ροδοπης

Στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες απέδωσε την αύξηση του πληθυσμού τους ο Ν. Τσαλικίδης

Στις έντονες, συνεχείς κι εκτενείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με τις επερχόμενες υψηλές θερμοκρασίες απέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης την παρουσία μεγάλου πληθυσμού κουνουπιών που παρατηρείται σε όλη την έκταση της Περιφερειακής Ενότητας, εξηγώντας πως οι παραπάνω καιρικές συνθήκες «δημιουργούν ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες  για την ανάπτυξη υψηλών πληθυσμών κουνουπιών».
 
Όπως εξήγησε ο ίδιος με αφορμή τις έκτακτες συνθήκες που ανέκυψαν, δόθηκε εντολή και το Σάββατο 30 Ιουνίου όπως την Κυριακή 1 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν έγκαιρα  εκτεταμένοι αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας, σε περίπου 30.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων στις παραλίμνιες περιοχές Βιστωνίδας, Ισμαρίδας, και σε χέρσες-ακαλλιέργητες εκτάσεις στις περιοχές Διαλαμπής, Κοπτερού, Αμαξάδων, Ιάσμου, Σάλπης, Γλυκονερίου, Φαναρίου, Μέσης, Ιμέρου, καθώς επίσης Παγουρίων, Σιδηροχωρίου και Ανδριανής.
           
Οι ενέργειες καταπολέμησης υλοποιούνται τόσο με επίγεια όσο και με εναέρια μέσα κι εντείνονται περαιτέρω τις προσεχείς ημέρες στην ΠΕ Ροδόπης. Σε αυτό το πλαίσιο, προβλέπεται η εκτέλεση υπολειμματικής ακμαιοκτονίας σε σημεία όπου παρουσιάζεται ανάγκη.
 
«Επιχειρούμε με σχέδιο και συστηματικά, υπολογίζοντας στην συνεργασία  εμπλεκόμενων φορέων αλλά και των πολιτών, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κουνουπιών» υπογράμμισε κλείνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.