«Ενταξτε τα υποκαταστηματα σε Ξυλαγανη και Δικαια στο προγραμμα Εταιρικης Κοινωνικης Ευθυνης»

Πρόταση προς τη Διοίκηση της Πειραιώς από το Π.Τ. Θράκης του ΟΕΕ

Νέα επιχειρήματα προσθέτει το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) στο οπλοστάσιο των κατοίκων σε Ξυλαγανή και Δίκαια που αγωνίζονται ώστε να μην κλείσουν τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στους οικισμούς τους. Το Περιφερειακό Τμήμα απευθύνει επιστολή προς τους αρμοδίους της Τράπεζας προτείνοντας τους να εντάξουν τη λειτουργία των δύο υπακαταστημάτων στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας. Στην ίδια επιστολή το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του ΟΕΕ επισημαίνει πως «προτίθεται να αποτελέσει αρωγός σε οποιαδήποτε βοήθεια ή αντιπρόταση της Διοίκησης της Τράπεζας  για την επίλυση του παρόντος προβλήματος που τόσο κρίσιμο κρίνεται για την περιοχή».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Π.Τ. Θράκης σεβόμενο την επιχειρηματική απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς  να προχωρήσει σε εξορθολογισμό και μείωση του κόστους λειτουργίας, μέσω της διακοπής λειτουργίας υποκαταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης και δη στη Ξυλαγανή και στα Δίκαια, επισημαίνει τις προεκτάσεις της παρούσας απόφασης για την περιοχή, προτείνοντας στο πλαίσιο του συμβουλευτικού του ρόλου τρόπους επίλυσης.
Καταρχήν θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή ότι τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα λειτουργούν σε ευαίσθητες ακριτικές περιοχές οι οποίες μειονεκτούν εκ φύσεως της γεωγραφικής τους θέσης, σε σχέση με άλλες περιοχές εγγύτερες στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Επιπλέον θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς μετά την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος κληρονόμησε εκτός των άλλων και την εξυπηρέτηση των πολιτών των παραπάνω περιοχών που στην πλειονότητά τους ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

Η λειτουργία των υποκαταστημάτων εκτός από το αναμφισβήτητα θετικό ισοζύγιο που έχει στην οικονομική ζωή, τόσο για τους κατοίκους όσο και για την Τράπεζα, συμβολίζει για τους κατοίκους και τη καθημερινή διαβίωση τους, την εμπιστοσύνη της Τράπεζας Πειραιώς ότιοι παρούσες περιοχές παραμένουν ενεργές στον οικονομικό βίο της χώρας. Το κλείσιμο των υποκαταστημάτων είναι ευκόλως εννοούμενο ότι θα οδηγήσει στον οικονομικό μαρασμό και στη πλήρη εγκατάλειψη των περιοχών, που τόσο κρίσιμες κρίνονται ακόμα και για λόγους εθνικής σημασίας.
Επιπρόσθετα, το επόμενο διάστημα έχει δρομολογηθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η κατασκευή του τουριστικού δρόμου που θα συνδέσει παραλιακά το Φανάρι, την Μαρώνεια και την Μάκρη. Το στρατηγικό αυτό έργο, θα αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα για την τουριστική και κατ επέκταση οικονομική άνθηση του τόπου. Επομένως γίνεται ευκόλως κατανοητό, ότι η Ξυλαγανή γεωγραφικά βρίσκεται στο επίκεντρο του έργου αυτού, με το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς να αναλαμβάνει την διεκπεραίωση των οικονομικών συναλλαγών.

Για τους παραπάνω λόγους καταθέτουμε πρόταση προς τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να εντάξει το κόστος λειτουργίας των εν λόγω καταστημάτων στο πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στον τομέα για την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς συνδράμει στο έπακρο στην ευθύνη που της αναλογεί για την προστασία των συγκεκριμένων ευπαθών περιοχών, ενώ ταυτόχρονα είναι ακόλουθη των αρχών που πρεσβεύει.

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο Π.Τ. Θράκης μέσω του Δ.Σ προτίθεται να αποτελέσει αρωγός σε οποιαδήποτε βοήθεια ή αντιπρόταση της Διοίκησης της Τράπεζας  για την επίλυση του παρόντος προβλήματος που τόσο κρίσιμο κρίνεται για την περιοχή.

Ζητούμε, συναισθανόμενοι απόλυτα το έργο που επιτελεί η Τράπεζα Πειραιώς  στην οικονομική ζωή της περιοχής και της χώρας να αναθεωρήσει τις σκέψεις για την επικείμενη διακοπή λειτουργίας των υποκαταστημάτων  στην Ξυλαγανή  και  στα Δίκαια».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.