Ενταση στο κεντρο της Αθηνας – Προσαγωγες και καταγγελιες για προπηλακισμο στελεχων του ΚΚΕ

Oμάδα ατόμων που ήθελαν να κάνουν πορεία συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις στην Πανεπιστημίου

Γενικεύτηκαν τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, όταν την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. για τη διάλυση της πορείας, όπως κατήγγειλε έγινε απρόκλητη επίθεση κι άρχισε εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας με ρίψη χημικών δακρυγόνων.

Η Αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των συμμετεχόντων στην πορεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας. Όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της επίθεσης προπηλακίστηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης και άλλοι βουλευτές του κόμματος, ενώ έγιναν και πέντε προσαγωγές.

Ήδη έγινε παρέμβαση, από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για την απελευθέρωση των πέντε κρατουμένων. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άτομα του ΠΑΜΕ προσπάθησαν να κάνουν πορεία και συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις στην Πανεπιστημίου, οόπου έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης για να τους απωθήσουν.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, εκπρόσωπός της είπε στον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ότι η συγκέντρωση είναι παράνομη και πρέπει να διαλυθεί. 

Βίντεο από την σελίδα «Εργατική Αλληλεγγύη» στην οδό Πανεπιστημίου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.