Ενταση και διαφωνιες μεταξυ Λιουρτα και Αγγελιδη

Ένταση μεταξύ του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Αγγελίδη και του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Λιούρτα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την έκθεση «Θράκη».

Ο κ. Λιούρτας ξεκινώντας τόνισε ότι δεν θα ευχαριστήσει κανένα «παρά μόνο τον περιφερειάρχη και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τον πρώτο γιατί έβαλε στοίχημα με τον εαυτό του από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η έκθεση θα πετύχει, διότι όλοι ψιλοκαταλάβαμε ότι η ΔΕΘ δεν μας ήθελε φέτος και, χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι, ο κ. Σταμάτης είπε ότι αυτή η έκθεση θα γίνει. Όλα τα άλλα είναι για να περνά η ώρα». Ο κ. Λιούρτας ευχαρίστησε και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης γιατί πρόβαλαν αυτή την έκθεση που τόσο ανάγκη έχει η περιφέρεια. «Η φετινή έκθεση μου θυμίζει το «όλοι μαζί θα πολεμήσετε για να δοξασθούμε». Αυτό προσπάθησαν κάποιοι να πετύχουν, μέσα από αυτή να δοξασθούν. Προσπάθησαν να στήσουν μια κομματική φιέστα σε βάρος της έκθεσης μοιράζοντας φυλλάδια και στήνοντας ημερίδες με το ΔΕΚΑΜΑΘ το οποίο είναι παράνομο από το 2007. Έπρεπε να κάνει εκλογές και δεν έκανε, με μια πρόεδρο εξαφανισμένη η οποία παρέλαβε ταμείο 17 εκατομμυρίων δραχμών και σήμερα χρωστά 125.000 ευρώ ενώ υπάρχουν και κάποια άλλα στοιχεία που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον εισαγγελέα. Μας καλούν να πάρουμε μέρος σε μια κομματική φιέστα που διοργανώνεται με το ΔΕΚΑΜΑΘ. Αν νομίζετε ότι έτσι γίνονται οι εκθέσεις εμείς δεν θα συμμετέχουμε. Η κ. Πέππα έφυγε νύχτα και δεν ξέρω γιατί.

Επειδή ακούστηκαν κάποια πράγματα όπως ότι οι μετακινήσεις θα είναι δωρεάν. Τίποτα δεν θα είναι δωρεάν, έχουν προπληρωθεί με 250.000 ευρώ και έτσι να μην ευχαριστούμε κάποιους για αυτό. Εμείς δεν θα πάρουμε μέρος σε αυτό. Από εκεί και πέρα το τι έκανε το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο για την επιτυχία της έκθεσης το ξέρει καλύτερα ο κ. Χατζόπουλος και πρέπει να σας πω ότι θα συμμετείχαν και δύο τούρκικα επιμελητήρια αλλά για μια ακόμη φορά λόγω της απρογραμμάτιστης αυτής ενέργειας του ΔΕΚΑΜΑΘ να είναι μαζί με το Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ, δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί δωμάτιο σε ξενοδοχείο και έτσι τα επιμελητήρια αυτά θα έρθουν την επόμενη εβδομάδα. Για αυτό κάποια πράγματα να τα λέμε με το όνομά τους και να μην αρχίζουμε και να μην τελειώνουμε με ευχαριστήρια. Αυτή η έκθεση θα είχε τελειώσει πριν ένα μήνα τότε που ουσιαστικά τελείωσε, ενώ έχω πει ότι ο προγραμματισμός πρέπει να ξεκινά την επόμενη ημέρα».


Από την πλευρά του, ο κ. Ποζρικίδης ευχαρίστησε τον κ. Λιούρτα για τις παρατηρήσεις του επισημαίνοντας ότι σε καμία περίπτωση ο θεσμός της ΔΕΘ, έχοντας μια ιστορία πάνω από 80 χρόνια, δεν διοργανώνει κομματικές φιέστες, «αλλά πηγαίνουμε όπου μας ζητούν οι τοπικές κοινωνίες. Εμείς δεν θα πηγαίνουμε σε εκθέσεις όταν δεν τις θέλουν οι τοπικοί φορείς». Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα θετικά που αφήνουν οι εκθέσεις στην τοπική κοινωνία, ενώ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το τι συμβαίνει με τα ΚΤΕΛ.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγγελίδης τόνισε ότι όλες οι ενέργειες για την εκλογή του νέου Δ.Σ. έγιναν νόμιμα υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ένα κενό στο ότι έπρεπε να λάβει χώρα το 2007 ένα διοικητικό συμβούλιο για να πραγματοποιήσει ανανέωση θητείας «αλλά από εκεί και πέρα όλα έγιναν βάσει των συμβουλών των νομικών συμβούλων της περιφέρειας». Ο κ. Αγγελίδης υποστήριξε ότι το ΔΕΚΑΜΑΘ δεν έχει δικούς του πόρους και με τους πόρους που είχε από την Περιφέρεια προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του και να στηρίξει την έκθεση. Ζήτησε δε, αυτά τα θέματα να μη συζητούνται ενόψει μιας έκθεσης. «Κάποια πράγματα κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να λέγονται εδώ μέσα γιατί κάνουν κακό στον τόπο τους αψηφώντας τον θεσμικό του ρόλο».

Τα λόγια αυτά προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Λιούρτα και για ένα διάστημα υπήρξε ένταση με αποτέλεσμα την παρέμβαση του κ. Ποζρικίδη για εξομάλυνση της κατάστασης.

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.