Ενστασεις απο την «Πολη-τικη Ανατροπη» για τη διαδικασια συζητησης του προυπολογισμου του Δημου

«Η συζήτηση επί του προϋπολογισμού, δεν μπορεί να διεξάγεται ερήμην των δημοτών»

Τις ενστάσεις της για την ακολουθούμενη διαδικασία επί της συζήτησής του προϋπολογισμού του δήμου Κομοτηνής καταθέτει με ανακοίνωσή της η «Πολη-τική Ανατροπή» δια της επικεφαλής της κ. Ελένης Λαφτσή. Η κ. Λαφτσή σημειώνει πως , μια κατ’ εξοχήν πολιτική διαδικασία, όπως αυτή της συζήτησης του προϋπολογισμού του Δήμου Κομοτηνής με την ακολουθούμε διαδικασία «καταντά στην πραγματικότητα μια τυπική, γραφειοκρατική, διεκπεραιωτική διαδικασία» αποκλείοντας λόγω ασφυκτικού χρονικού πλαισίου  τoν διάλογο μεταξύ δήμου και δημοτών.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Πολη-τικής Ανατροπής»:
 
Ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως είναι η συζήτηση επί του οικονομικού προϋπολογισμού του 2017,του εργαλείου ουσιαστικά μέσω του οποίου πρόκειται να χρηματοδοτηθούν όλα τα αναγκαία έργα και υποδομές που πρόκειται να γίνουν το επόμενο έτος, δεν μπορεί να διεξάγεται ερήμην των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, των πολιτικών κινήσεων και των δημοτών κατ’ επέκταση, μέσα στο ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο των τριών ημερών.
 
Αυτή η κατ’ εξοχήν πολιτική διαδικασία, καταντά στην πραγματικότητα μια τυπική, γραφειοκρατική, διεκπεραιωτική διαδικασία.
 
Ζητήματα κρίσιμα που θα στηριχθούν από τον προϋπολογισμό και συνδέονται άμεσα με τις προτεραιότητες στις κοινωνικές ανάγκες, την ποιότητα ζωής, τις αναγκαίες υποδομές, δεν μπορεί να γίνουν αντικείμενα διαδικασιών  fast track, όπως αυτές που επιλέχτηκαν.
 
Δεν μπορεί η δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών και των φορέων να μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά με την αναγκαία προέγκριση  του προϋπολογισμού από το οικονομικό παρατηρητήριο.
 
Εμείς θα προσέλθουμε κατά τη συζήτηση με τις προτάσεις μας. Θεωρούμε όμως ότι πρέπει να είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που  συζητιέται με αυτόν τον τυπικό και άκρως γραφειοκρατικό τρόπο, με τους πολίτες ουσιαστικά  αποκλεισμένους από τη διαδικασία.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.