Ενοτητα και κοινη αναπτυξη για ολη την Περιφερεια θελει ο Χρ. Τοψιδης

Στις 10 Φεβρουαρίου στην Καβάλα η επίσημη παρουσίαση των μελών του Συνδυασμού του

Μια εποικοδομητική, όπως τη χαρακτήρισε και ο ίδιος, συζήτηση με εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης της Ροδόπης είχε «μεταξύ τυρού και αχλαδίου»το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος θα κατέλθει στις εκλογές του Μαΐου με τον συνδυασμό «Περιφερειακή Σύνθεση».
 
Ο κ. Τοψίδης ευχαρίστησε τα μέσα της περιφέρειας και της Ροδόπης, και πιστεύει πως με την κουβέντα που έχει γίνει θα μπορέσουν να γνωρίσουν καλύτερα τον ίδιο, αλλά  και ο ένας τον άλλο.
 
«Από αύριο είμαστε στη διάθεσή σας να μας κριτικάρετε, να μας αξιολογήσετε για το έργο, τη θέση μας και τη στρατηγική μας» ανέφερε.
 
Τόνισε δε πως η Περιφέρεια είναι, ως φορέας της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, αυτός που έχει να αντιμετωπίσει τα δύσκολα θέματα και ζητήματα της περιοχής. Αυτό σημείωσε πως αποτελεί πρόκληση για τους ίδιους, για αυτό και προσπαθούν να  αναδείξουν τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητές της. 

«Περιφερειακή Σύνθεση» η ονομασία του Συνδυασμού με στόχο  ενότητα στην Περιφέρεια σε όλα τα επίπεδα 

Για αυτό και θα εργαστούν, όπως εργάστηκαν στο πλαίσιο της ονομασίας του συνδυασμού τους, «Περιφερειακή Σύνθεση» ώστε να υπάρξει μια ενότητα στην Περιφέρεια, κάτι που θα γίνει σε όλα τα επίπεδα. «Εμείς ερχόμαστε να ενώσουμε, να συνθέσουμε και να διατηρήσουμε την ισονομία και τις τυχόν αδικίες που υπήρξαν τα προηγούμενα έτη σε κάθε περιφερειακή ενότητα» ανέφερε, για αυτό και μίλησε για το brand name της ΑΜΘ και την ανάγκη να αναπτυχθούν ισόνομα και ισόρροπα όλες οι περιφερειακές ενότητες, από τη μεγαλύτερη πόλη μέχρι το μικρότερο χωριό.
 
Αυτός είναι ο ρόλος που θεωρεί πως θα πρέπει να παίζει όλη η Περιφέρεια, να είναι ο αναπτυξιακός βραχίονάς της, και αυτό ελπίζει να κάνει αν οι πολίτες δώσουν στην παράταξή του τη διοίκησή της.
 

Ο κ. Τοψίδης ανέπτυξε ένα μεγάλο κομμάτι της άποψης που έχει τόσο για την λειτουργία της Περιφέρειας, αλλά και τους λόγους που αποφάσισε να είναι υποψήφιος, θεωρώντας όχι μόνο ότι η Περιφέρεια χρειάζεται μια αλλαγή, αλλά και πως χρειάζεται σύνθεση σε όλες τις μορφές.
 
Εξέφρασε δε την άποψη ότι ένας ανεξάρτητος συνδυασμός, όπως ο δικός του, με δεδομένο το σύστημα της απλής αναλογικής που θα εφαρμοστεί δεν θα δώσει την πλειοψηφία σε μια παράταξη και θα μπορέσει καλύτερα να κάνει τις συνθέσεις εκείνες που είναι απαραίτητες για τη διοίκηση της περιφέρειας. 

Πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Έβρου για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στόχο τον εξαγωγικό προσανατολισμό 

Και παρόλο που δεν θέλησε να επεκταθεί σε συγκεκριμένους άξονες, σημειώνοντας πως αυτό θα γίνει τόσο κατά την επίσημη παρουσίαση των μελών του Συνδυασμού, που θα γίνει στην Καβάλα στις 10 Φεβρουαρίου, έκανε αναφορά σε ένα πρόγραμμα, το οποίο ετοιμάζει το Επιμελητήριο Έβρου εδώ και καιρό για να ενισχύσει μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να αποκτήσουν εξαγωγικό προσανατολισμό.
 
Όπως ανέφερε, αυτός και οι συνεργάτες του, οι μεγάλες επιχειρήσεις που κάνουν εξαγωγές, δεν χρειάζονται σε αυτό τον τομέα σημαντική βοήθεια, ενώ μικρότερες επιχειρήσεις που θέλουν να εξάγουν, δεν μπορούν να το αποτολμήσουν λόγω έλλειψης, και πόρων, αλλά κυρίως τεχνογνωσίας. Για αυτό και προσανατολίζονται σε μια δομή που θα τους δίνει αυτή τη δυνατότητα να κάνουν την αρχή, και αν το πετύχουν, θα μπορούν να συνεχίσουν μόνοι τους.
 
Έτσι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του επεξεργάζονται το πρόγραμμα σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ώστε να το παρουσιάσουν ολοκληρωμένα το επόμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.