Ενωση γονεων με παιδια με μαθησιακες δυσκολιες στην Κομοτηνη

Στην έκφραση αλληλεγγύης και ουσιαστικής συμπαράστασης στους γονείς με παιδιά με μαθησιακές ιδιαιτερότητες αλλά και στην παροχή εξειδικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης , αποσκοπεί η ίδρυση και λειτουργία της Ένωσης γονέων με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, στην Κομοτηνή.

Η νεοσύστατη Ένωση, σύμφωνα με την Πρόεδρο του προσωρινού Δ.Σ κ. Λευκή Ευγενά-Ρίνη αριθμεί περισσότερα από 21 μέλη ενώ συνεργάζεται με ειδικούς επιστήμονες, λογοπεδικούς, παιδοψυχολόγους και το ΚΔΑΥ.



Τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, διάσπαση προσοχής και δυσλεξία, δεν μπορούν να κατανοήσουν το μάθημα μέσα στην τάξη, θα πρέπει να μελετήσουν πολλές ώρες προκειμένου να το πετύχουν. Είναι υπερκινητικά, έχουν μειωμένη αυτοεκτίμηση και χαμηλή αυτοπεποίθηση. Είναι ωστόσο από τα πιο έξυπνα παιδιά, θεωρούνται χαρισματικά και διαθέτουν μια σειρά από δεξιότητες και ικανότητες, επισήμανε η κ. Ευγενά-Ρίνη.

Η Ένωση έχει ήδη ξεκινήσει συναντήσεις με δασκάλους και καθηγητές, επαφές με Προέδρους συλλόγων και κηδεμόνων σε κάθε σχολείο προκειμένου να ευαισθητοποιήσει σε αντίστοιχα ζητήματα ενώ συνεργάζεται με το ΚΔΑΥ και το παιδαγωγικό ινστιτούτο των Αθηνών.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας γονέων με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες κ. Δελημανώλης της οποίας είναι μέλος και η τοπική Ένωση, πρόκειται να επισκεφθεί την Κομοτηνή στις 28 Ιανουαρίου, για να πραγματοποιήσει σχετική ομιλία. Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί και επίσημη εκδήλωση παρουσίασης των στόχων του συλλόγου στην οποία θα κληθούν το σύνολο των φορέων της πόλης.

Η Πρόεδρος κ. Λευκή Ευγενά-Ρίνη σημείωσε εξάλλου πως είναι αναγκαία η ενημέρωση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ούτως ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν κατάλληλα παιδιά που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες. Θεωρεί επίσης πολύ σημαντικό, οι ίδιοι οι γονείς να αποδέχονται αυτές τις ιδιαιτερότητες των παιδιών, να εστιάζουν στα θετικά τους σημεία τα οποία και θα πρέπει να εξυψώνουν. Η ίδια επισήμανε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν θα πρέπει να διστάσουν να μιλήσουν στους γονείς εφόσον διαπιστώνουν κάποιες ενδείξεις . «Δεν θα πρέπει να στιγματιστούν τα παιδιά μας» υπογράμμισε.

Όσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν με την τοπική Ένωση γονέων με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, μπορούν να καλούν το τηλέφωνο 2531 0 38622 τις πρωινές ώρες.

Ν.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.