Ενοποιηση δημοτικων επιχειρησεων βλεπει ο Τασος Βαβατσικλης

Η απάντηση του Δημάρχου Κομοτηναίων, Τάσου Βαβατσικλή και της Νέας Πορείας στις εμπρηστικές ανακοινώσεις του κ. Καλδιριμτζή, ο οποίος προτίμησε να ξεκινήσει την νέα του θητεία στο δημοτικό συμβούλιο με καταγγελίες για διαφθορά και συναλλαγή της πλειοψηφίας με τον Θεόδωρο Τσάκωνα, ήταν η διαπαραταξιακή στελέχωση των επιτροπών του δήμου Κομοτηνής, αλλά και του Δημοτικού Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης, στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με την νέα του σύνθεση. Η κίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να εγκριθούν ομόφωνα σχεδόν όλες οι προτάσεις της πλειοψηφίας από την αντιπολίτευση.

Να σημειωθεί ότι, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Βαβατσικλής, θα δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την ενοποίηση των τριών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου του δήμου Κομοτηνής, δηλαδή του ΔΟΝΑ, του ΔΑΚΚ και του ΔΑΚΝ, που μέχρι σήμερα λειτούργησαν ως ξεχωριστά νομικά πρόσωπα με αυτόνομα διοικητικά συμβούλια. Τόσο το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο όσο και το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας παραχωρήθηκαν από το Υφυπουργείο Αθλητισμού στον δήμο Κομοτηνής, χωρίς να προηγηθεί διάλογος, με αποτέλεσμα η παραχώρηση να πάρει ουσιαστικά μορφή υποχρεωτικής εξέλιξης.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΝΑ που θα περιλαμβάνει 9 μέλη, πρόεδρος θα είναι και πάλι ο κ. Κυριάκος Ταξιλδάρης, αντιπρόεδρος ο κ. Γιώργος Μανανάς και γραμματέας ο κ. Νίκος Χατζηκωνσταντίνου που προέρχεται από τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Μαχητική Κίνηση» του κ. Τσάκωνα. Ως αναπληρωτής του αντιπροέδρου, ορίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο ο κ. Παύλος Δαμιανίδης και ως αναπληρωτής του γραμματέα ο κ. Στράτος Τσακιρίδης, που εκλέχτηκε με τον συνδυασμό «Δημιουργούμε Μαζί». Κινούμενος στην ίδια λογική ο δήμαρχος Κομοτηνής, πρότεινε την συμμετοχή στο Δ.Σ. του ΔΑΚΝ του κ. Γιάννη Ιωαννίδη και της κ. Γεωργίας Φακιρίδου, που προέρχονται από το ΔΗ.Κ.ΚΙ. και το Κ.Κ.Ε. αντίστοιχα.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Βαβατσικλή στο δημοτικό συμβούλιο ότι την πρώτη διετία της τρέχουσας θητείας της δημοτικής αρχής, θα δρομολογήσει την ενοποίηση και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου του δήμου Κομοτηνής που σχετίζονται με τον πολιτισμό και πιο συγκεκριμένα της ΔΕΠΑΚ, του Κέντρου Λαϊκών Δρωμένων και του ΔΗΠΕΘΕ.

Πρόθεση του δημάρχου και της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργηθεί ένας μεγάλος πολιτιστικός οργανισμός στην Κομοτηνή που θα ασχολείται με όλες τις εκφάνσεις των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ώστε να πάψουν να παρουσιάζονται τα φαινόμενα της αλληλοεπικάλυψης εκδηλώσεων ή της πλήρους αυτονόμησης στην λειτουργία της μιας δημοτικής επιχείρησης σε σχέση με την άλλη. Τέλος, η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τον κ. Βαβατσικλή, θα έχει θετικές συνέπειες και στον τομέα της μείωσης των δαπανών.

Στο διοικητικό συμβούλιο του ΚΑΠΗ, ως πρόεδρος μετέχει εκ της θέσεως του ο εκάστοτε δήμαρχος, ενώ αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Αλέκος Ευστρατίου και αναπληρωτής του προέδρου η κ. Σοφία Μενεσελίδου. «Ψυχή» του ΚΑΠΗ θα είναι και αυτήν την τετραετία ο κ. Σάββας Τσιμπιρίδης που θα μετέχει στο Δ.Σ εκ μέρους των πολιτών με αναπληρώτρια την κ. Ρένα Σταυρίδου.

Κατά την ψηφοφορία για την ανάδειξη των εκλεκτόρων του δήμου Κομοτηνής για το διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚ στις εκλογές που θα γίνουν στις 30 Ιανουαρίου, εκλέχτηκαν από την πλειοψηφία με 20 ψήφους οι κ.κ. Αϊδίνογλου, Μενεσελίδου, Μέρτογλου, Πετρίδης και από την μείζονα αντιπολίτευση οι κ.κ. Ναλμπάντης, Τσακιρίδης και η κ. Γιαμουστάρη που πήραν από 8 ψήφους. Υποψηφιότητα έθεσαν και ο κ. Τσάκωνας με την κ. Βερβερίδου που δεν εξελέγησαν παίρνοντας από 3 ψήφους.


Ομόφωνα έγινε δεκτό, τέλος, το ψήφισμα που διάβασε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Θεόδωρος Μούχτσης, με το οποίο εκφράζεται η ανησυχία του σώματος για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επίκειται μετακίνηση στον Έβρο της 21ης ΤΘ Ταξιαρχίας.

Τ.Β

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.