Ενωπιον συμ-Πολιτων παρουσιασε το βιβλιο «Εγω κι η βαλιτσα μου, σελιδες αυτοβιογραφιας» ο Συμεων Σολταριδης

Παρουσία, μεταξύ άλλων, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Στην Πόλη παρουσιάστηκε την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, το τελευταίο βιβλίο του Συμεών Σολταρίδη «Εγώ κι η βαλίτσα μου, σελίδες αυτοβιογραφίας».

Η παρουσίαση έγινε στην καρδιά της Πόλης, στο Πέρα, σε έναν ιστορικό χώρο, στα Χρυσοβέργια. Η αίθουσα παραχωρήθηκε από το Σύνδεσμο Αποφοίτων Ζωγραφείου, που ήταν ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης μαζί με την Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος, γενέτειρας του συγγραφέα, και τις εκδόσεις Ωκεανίδα.
 

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ρωμαίικων Κοινοτήτων κ.Παριζιάνος, Άρχοντες Οφικίαλοι, οι Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων Απόστολος, Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος, και Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίος, εκπρόσωπος του Γεν. Προξενείου της Ελλάδος στην Πόλη, και πλήθος κόσμου.
 
Για το βιβλίο μίλησαν ο Διευθυντής του Ζωγραφείου κ. Γιάννης Δεμηρτζίογλου, ο Αντώνης Χατζόπουλος διδάκτωρ βυζαντινής μουσικολογίας και η Άννα Ανδρέου δημοσιογράφος ενώ τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Ζαχαράκη.
 

Η συγκίνηση τόσο του συγγραφέα, που όπως είπε ο ίδιος επέστρεφε στην γενέτειρά του με τη βαλίτσα του γεμάτη εμπειρίες, όσο και των παρευρισκομένων ήταν μεγάλη. Ιδίως τη στιγμή που  ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ανέβηκε στο βήμα και κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν εξήρε την «ανοιχτοσύνη» της προσωπικότητάς του και τη διατήρηση της ταυτότητας του Κωνσταντινοπολίτη που έχει στενούς δεσμούς με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και την τόλμη του συγγραφέα, τονίζοντας το θάρρος, την ειλικρίνεια και την εντιμότητά του. «Είναι σάρκα από τη σάρκα μας» είπε και  συμπλήρωσε μεταξύ άλλων πως «το βιβλίο του αποτελεί κάτοπτρο πολλών εξελίξεων σε ιστορικό, κοινωνικό, πολιτικό και πολιτισμικό επίπεδο».
 

Η εκδήλωση έκλεισε με τον συγγραφέα έμπλεο συγκινήσεως που ευχαρίστησε πρωτίστως τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τους φίλους και συμμαθητές του μητροπολίτες καθώς και τους παρευρισκόμενους συμ-Πολίτες του και με μια πολύ ζεστή δεξίωση στο σαλόνι του Συνδέσμου.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.