Ενωμενη φωνη απεναντι στις ιμπεριαλιστικες δυναμεις

Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Ροδόπης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης για το νομό Ροδόπης Θανάσης Καδρούδης εξήγησε ότι είναι παράρτημα της ΕΕΔΥΕ, η οποία πραγματοποιεί αντίστοιχες συνελεύσεις ανά τη χώρα, με σκοπό να γνωστοποιηθεί η δράση της και να γίνει ενημέρωση για τα παγκόσμια τεκταινόμενα.

Ο κ. Καδρούδης σημείωσε ότι «οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προσπαθούν να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο, για δικά τους οικονομικά συμφέροντα και φυσικά όχι αναίμακτα, αλλά επεμβαίνοντας στους λαούς και χαράσσοντας εκ νέου τα σύνορα». Επικεντρώνοντας στην επικαιρότητα μετέφερε. «Αυτές τις μέρες έχουμε πολλές συνόδους, με κορυφαία τη Σύνοδο που γίνεται στις Βρυξέλλες και λαμβάνουν αποφάσεις, μετατρέποντας το Ευρωσύνταγμα σε Συνθήκη της Ευρώπης μια και δεν πέρασαν τα δημοψηφίσματα.

Επίσης, επίκειται η αναγνώριση του Κόσσοβου, η απόσχιση από τη Σερβία. Γνωρίζουμε ότι το Κόσσοβο ήταν το στολίδι της Σερβίας, με τα παραδοσιακά μοναστήρια του, τον παραδοσιακό πολιτισμό του, την ιστορία του. Στα πλαίσια του διαίρει και βασίλευε, ο αμερικάνικος κι ο ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός σήμερα προσπαθούν να κάνουν κράτη – προτεκτοράτα, ώστε να τα ελέγχουν, να έχουν την επιρροή τους για να μπορούν να περνούν την πολιτική τους.

Φυσικά, τα Βαλκάνια όπως φαίνεται εξελίσσονται σε πυριτιδαποθήκη, διότι οι ιμπεριαλιστές προκειμένου να ικανοποιήσουν τα συμφέροντά τους μια και βλέπουν ότι οι αγωγοί φυσικού αερίου, πετρελαίου περνούν μέσα από τα Βαλκάνια θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

Μαζί με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό συμμετέχει και ο ευρωπαϊκός, η Ε.Ε. για να πάρει μερίδιο από αυτή τη λεία. Συμμετέχουν ενεργά, οι Βρετανοί, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και δεν ξέρουμε πού θα οδηγηθούν τα πράγματα. Από την άλλη, έχουμε τη Ρωσία, η οποία είναι στη μεγάλη σκακιέρα αυτού του παιχνιδιού καθώς είναι ο μεγάλος ενεργειακός τροφοδότης και προσπαθεί να ελέγξει τα πράγματα».

Ο κ. Καδρούδης
αναφέρθηκε σε μια σειρά δράσεων της ΕΕΔΥΕ τους τελευταίους 8 μήνες, ανάμεσά τους το 15ο συνέδριό της τον Απρίλη, συνδρομή στους πυρόπληκτους και πορείες Ειρήνης, με κορυφαία την πορεία που γίνεται προς τιμή του Γρηγόρη Λαμπράκη, από το Μαραθώνα προς το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Μετέφερε το μήνυμα ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν φίλοι της Ειρήνης στο κίνημα «για να εναντιωθούμε σε όλα τα οποία προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Όταν το κίνημα Ειρήνης φουντώσει δε θα μπορέσουν να περάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους λαούς, με τις δηλώσεις που κάνουν εξαπολύοντας επιθέσεις στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κούβας, στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, στη Βενεζουέλα, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, δημιουργώντας προβλήματα στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια.

Η ελληνική κυβέρνηση καθώς και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σκεφτούν καλά πως όπως σέρνονται στο ΝΑΤΟϊκό άρμα κι αυτό της Ε.Ε. ψηφίζοντας όλες τις αποφάσεις, ειδικά αυτήν για απόσχιση του Κόσσοβου, γιατί θ’ ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου. Σε 50 περίπου κράτη περιμένουν οι Αμερικάνοι για να δώσουν το έναυσμα στις μειονότητες για απόσχιση. Το πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί ακόμη και σ’ εμάς τους ίδιους» κατέληξε με νόημα ο κ. Καδρούδης.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.