Ενοχο εκρινε το Μεικτο Εφετειο Θρακης 83χρονο για την αποπλανηση της 7χρονης δισεγγονης του

Καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη

Ένοχο για την αποπλάνηση της 7χρονης δισέγγονής του έκρινε το Μεικτό Εφετείο Θράκης έναν 83χρονο κάτοικο Καβάλας, την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στην Κομοτηνή.
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος σήμερα είναι 83 ετών, κρίθηκε ένοχος ομόφωνα, και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη, τρία χρόνια λιγότερα από το πρωτόδικο δικαστήριο που τον είχε καταδικάσει σε 15 χρόνια.
 
Το κατηγορητήριο ανέφερε πως σε αρκετές περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια δύο ετών, είχε παρενοχλήσει επανειλημμένα το θύμα, όταν οι γονείς του το άφηναν στο σπίτι της γιαγιάς του όπου διέμενε και ο κατηγορούμενος, θωπεύοντάς το, ζητώντας του να βγάλει τα εσώρουχά του και αφαιρώντας τα δικά του, παρόλο που δεν υπήρξε ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή.
 
Στη δίκη κατέθεσε ο πατέρας του θύματος, ο οποίος περιέγραψε πώς αποκάλυψε η 7χρονη κόρη τους την παρενόχληση, τονίζοντας πως αρχικά και οι ίδιοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως γινόταν κάτι τέτοιο, όμως τελικά απευθύνθηκαν στην αστυνομία.
 
Κατά τη δίκη αναγνώστηκε και η κατάθεση της 7χρονης, που είχε πραγματοποιηθεί κατά την πρώτη καταγγελία, παρουσία ψυχολόγου, καθώς και η έκθεση του ιατροδικαστή, ενώ προσήλθαν και ως μάρτυρες υπεράσπισης συγγενείς του κατηγορούμενου, που τόνισαν πως αποτελεί μέρος μιας μεγάλης οικογένειας, με παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα, και στα 80 προηγούμενα χρόνια ποτέ δεν είχε δώσει δικαίωμα ούτε αφορμή με τη συμπεριφορά του προς συγγενείς όλων των ηλικιών, αποδίδοντας τα λεγόμενα του παιδιού σε υπερβολική φαντασία.
 
Όσο για την κατάθεση του κατηγορουμένου, αυτή δεν ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστική, μιας και ο ίδιος βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία, δεν άκουγε καλά τις ερωτήσεις που του έθεταν και δυσκολευόταν να τις κατανοήσει, όμως ο ίδιος επέμενε σε όλους τους τόνους πως δεν έκανε τίποτα και πως όλες οι κατηγορίες είναι ψευδείς.
 

Σκληρή επίθεση από τον εισαγγελέα

 
Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας ήταν ιδιαίτερα σκληρός προς τον κατηγορούμενο, τονίζοντας πως το έγκλημα αυτό του προκάλεσε φρίκη.
 
Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας τόνισε πως από την ιατροδικαστική έκθεση αποδεικνύεται η σεξουαλική κακοποίηση της μικρής, ενώ υπογράμμισε πως ο κατηγορούμενος μόλις έγινε γνωστό ότι η μικρή μίλησε στους γονείς της, έφυγε αρχικά σε συγγενείς του στη Θεσσαλονίκη και κατόπιν στην Κύπρο και τη Γεωργία, παρόλο που επέστρεψε πριν την πρώτη δίκη οπότε και συνελήφθη. Για αυτό και ζήτησε την καταδίκη του κατηγορουμένου, χρησιμοποιώντας μάλιστα σκληρούς χαρακτηρισμούς.
 
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της υπεράσπισης μίλησε για μικρό και δυσδιάκριτο αποδεικτικό υλικό, ιδιαίτερα όσο αφορά την κατάθεση της 7χρονης που αναγνώστηκε, μιας και δεν υπήρξε ποτέ εξέταση από ψυχολόγο, αλλά εξέταση από αστυνομικούς παρουσία ψυχολόγου, κάτι που θεωρεί πως θέτει σε αμφισβήτηση το σύνολο της.
 
Όσο για τα ευρήματα του ιατροδικαστή για τα οποία μίλησε ο εισαγγελέας, τόνισε πως ήρθε σε επαφή με τον ιατροδικαστή και πως τα συγκεκριμένα ευρήματα είναι πολύ πιθανό να οφείλονται σε άλλα αίτια και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως απόδειξη, τονίζοντας πως ακόμα και αν το δικαστήριο δεχθεί ότι υπήρξε υπέρβαση των εσκαμμένων, κάτι που ο ίδιος αμφισβήτησε, δεν μιλάμε για αποπλάνηση, αλλά για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, που επισύρει μικρότερη ποινή.
 
Τελικά το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο ομόφωνα σε κάθειρξη 12 ετών.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.