Ενισχυθηκαν τα 33 ελληνικα αεροδρομια

Για διαρκείς εκπαιδεύσεις του προσωπικού της ΕΛΑΣ που υπηρετεί στα αεροδρόμια, προκειμένου να εναρμονιστεί η χώρα μας με τους διεθνείς κανονισμούς – περιορισμούς που προκάλεσε η υπόθεση της τρομοκρατίας, αλλά και για ενίσχυση των 33 αεροδρομίων της χώρας που παρουσίαζαν υψηλό αριθμό εκτάκτων πτήσεων μίλησε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Από τις 6 Νοεμβρίου τίθεται σε ισχύ ο νέος κανονισμός για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και συγκεκριμένα των «υγρών εκρηκτικών». Από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοινώθηκαν αυστηροί έλεγχοι στις χειραποσκευές ταξιδιωτών εσωτερικού κι εξωτερικού στα ελληνικά αεροδρόμια και περιορισμός στη μεταφορά υγρών και καλλυντικών. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται να μεταφερθούν έως και 100 ml ανά συσκευασία, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιτρεπόμενων συσκευασιών με υγρά δε θα πρέπει να ξεπερνά το 1 lit, ενώ πρέπει να χωράει σε διαφανή πλαστική σακούλα. Σε σχέση με το νέο καθεστώς ελέγχων και τις τυχόν αντιδράσεις επιβατών ερωτηθείς ο Α. Δημοσχάκης απάντησε: «Στο θέμα των ελέγχων των αεροδρομίων είμαστε πρωτοπόροι. Παρακολουθούμε τις παγκόσμιες εξελίξεις, όταν αυτές επηρεάζουν την ασφάλεια των αεροδρομίων και γενικότερα την ασφάλεια. Ήδη, είμαστε πολύ κοντά με όλες τις χώρες της Ε.Ε. και με τους διεθνείς οργανισμούς.

Φέτος, ενισχύσαμε τα 33 αεροδρόμια της χώρας που παρουσίαζαν έκτακτες πτήσεις υψηλού αριθμού. Τα αεροδρόμιά μας ήταν μια ανθρώπινη πανοπλία.

Μ’ αυτόν τον τρόπο εξυπηρετήσαμε την τουριστική κίνηση και συμβάλαμε στην νησιωτική ανάπτυξη της περιοχής. Ως γνωστόν, κανένα πρόβλημα δεν προέκυψε φέτος σε σχέση με την Αστυνομία, τις παραθεριστικές περιοχές και τα αεροδρόμια. Σε ό,τι αφορά τον διεθνή κανονισμό, είμαστε σε διαρκή επαφή, προχωρούμε σε διαρκείς εκπαιδεύσεις του προσωπικού που υπηρετεί στα αεροδρόμια, συνεπώς δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Θα εξυπηρετήσουμε την ομαλή ροή και ταυτόχρονα θα εφαρμόσουμε τα απόλυτα και ουσιαστικά μας μέτρα»
διαβεβαίωσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.