Ενισχυση των παραγωγων ζητα ο Ν. Τσαλικιδης

Οι συνέπειες για αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς και μελισσοκόμους είναι βαρύτατες επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης

Μέτρα για τη στήριξη του όλου του πρωτογενούς τομέα ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, καθώς όπως επισημαίνει η πανδημία του κορωνοϊού έχει πλήξει βαρύτατα όλους τους επαγγελματίες του χώρου.

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διαμορφώνει η πανδημία του κορωνοϊού, οι συνέπειες για τον πρωτογενή τομέα και τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών της περιοχής είναι βαρύτατες. Μετά από επικοινωνία που είχα με παραγωγούς της περιοχής μας ζητούμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την ενίσχυση αγροτών, κτηνοτρόφων, των αλιέων, μελισσοκόμων και των παραγωγών των λαϊκών αγορών που ανεστάλη η λειτουργία τους, σε εφαρμογή των προληπτικών μέτρων διασποράς του covid 19» τονίζει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο ίδιος επισημαίνει την ανάγκη στήριξης και από τους καταναλωτές της περιοχής, μέσω της επιλογής προϊόντων που προέρχονται από παραγωγούς της περιοχής. «Η στήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παραγωγής, συμβάλλει στην εξέλιξη της τοπικής μας οικονομίας» τονίζει ο κ. Τσαλικίδης σημειώνοντας πως «την εορταστική περίοδο, δυναμώνουμε τους παραγωγούς κρέατος και τοπικών προϊόντων, για να συνεχίσουν να παράγουν και να προσφέρουν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.