Ενημερωτικη ημεριδα για την αντιμετωπιση χημικης ρυπανσης στους ποταμους

«Ενημερωτική ημερίδα εμπλεκομένων φορέων» στο πλαίσιο του έργου Civilarch, διοργανώνει η Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την Πέμπτη 7 Μαΐου και ώρα 09:30, στην αίθουσα Οdyssea του πολυχώρου «Μπάτη».

Το έργο συγχρηματοδοτείται από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, σε ποσοστό 25% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και σε ποσοστό 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για την Πολιτική Προστασία της Γενικής Γραμματείας Περιβάλλοντος. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 600.000 €, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανέρχεται στο ποσό των 280.000 €.

Το έργο έχει σκοπό την ενδυνάμωση της ετοιμότητας και της αποτελεσματικότητας των σχεδίων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών που οφείλονται σε χημική ρύπανση ποταμών λόγω βιομηχανικών ή άλλης φύσης ατυχημάτων.

Το έργο υλοποιείται σε δύο βασικά στάδια:

1 Την εγκατάσταση ενός τηλεμετρικού σταθμού μέτρησης ποιοτικών παραμέτρων νερού στις πηγές Παραδείσου και Στρατώνων και

2 Το σχηματισμό και τη λειτουργία ενός δικτύου τοπικών φορέων, που είναι αρμόδιοι τόσο για τον έλεγχο της ποιότητας, όσο και για την αδιάκοπη παροχή του νερού για την ύδρευση των πολιτών. Το δίκτυο των τοπικών αυτών φορέων σε συνεργασία με τη Δ/νση Υδάτων της Περιφέρειας θα μπορεί να αξιοποιεί τα αποτελέσματα του έργου για την αποτελεσματικότερη προστασία της δημόσιας υγείας.


Το έργο πρόκειται να διαρκέσει 24 μήνες, από την 1η Οκτωβρίου 2009 έως τον Σεπτέμβριο του 2010. Για την υλοποίησή του στην Π.Α.Μ.Θ. συνεργάζονται το Περιφερειακό Ταμείο Αανάπτυξης και η Δ/νση Υδάτων.

Το έργο πρόκειται να υλοποιηθεί ταυτόχρονα εκτός από την Π.Α.Μ.Θ., σε περιοχές της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.

Οι εταίροι του έργου είναι οι εξής:

1. Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επικεφαλής εταίρος

2. Sigma Consultants Ε.Π.Ε.

3. VITUKI, Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Προστασίας, (Ουγγαρία)

4.Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Προστασίας, (Πολωνία)

5. Οργανισμός Περιφερειακής Ανάπτυξης, (Βουλγαρία).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.