Ενημερωθηκαν οι Στρατιωτες που υπηρετουν στην Κομοτηνη για θεματα ανακυκλωσης

Εκδήλωση στο Στρατόπεδο «Παράσχου» για τα οφέλη της ανακύκλωσης

Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε για ακόμα μία φορά η  Στρατιωτική Ηγεσία του τόπου, καθώς σε συνεργασία με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Λογαχού (ΠΖ) Βίκτωρα Παράσχου» την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου  εκδήλωση ενημέρωσης των στρατιωτών σε θέματα ανακύκλωσης με έμφαση στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή.
 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Φώτιος Τσάγκας, η εκπρόσωπος της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης και της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης κ. Θεοδοσία Δραγουμάνη και η εκπρόσωπος της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Κομοτηνής κ. Νίκη Δερμεντζή.
 
Τα λεγόμενα των ομιλητών κέντρισαν το ενδιαφέρον των στρατιωτών, που συγκεντρώθηκαν στην κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα εντός του Στρατοπέδου, όπου παρουσιάστηκε αρχικά το πρόγραμμα διαχείρισης στερεών αποβλήτων της ευρύτερης περιοχής της Θράκης, στη συνέχεια το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτονιού που βρίσκεται σε σταδιακή εξέλιξη στους Δήμους της Περιφέρειας ΑΜΘ καθώς και ο τρόπος διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας στο Δήμο Κομοτηνής.
 

Κοινή συνισταμένη όλων των ομιλητών αποτέλεσε η ανάγκη εφαρμογής του προγράμματος χωριστής διαλογής για την επίτευξη υψηλής ποιότητας ανακύκλωσης προκειμένου να εξοικονομούνται πόροι, ενέργεια και να προστατεύεται το περιβάλλον.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.