Ενημερωση του ΟΣΕ για δυο σημαντικα ζητηματα του Ιασμου

Επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Ιάσμου προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Ιάσμου κ. Ηλίας Μπούκας, την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, απέστειλε επιστολή προς τον Διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Αθανάσιο Κοτταρά σχετικά με δύο ζητήματα που αφορούν και απασχολούν την Κοινότητα Ιάσμου σε συνάρτηση με τον Οργανισμό. Το ένα αφορά την επικίνδυνη σιδηροδρομική διάβαση στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου, η οποία πλέον είναι εύκολα προσπελάσιμη και υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ενδεχόμενο σοβαρό ατύχημα. Το δεύτερο ζήτημα σχετίζεται με την συντήρηση του κτιρίου και του χώρου του σιδηροδρομικού σταθμού Ιάσμου.

Αναλυτικότερα η επιστολή του κ. Η. Μπούκα προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ

«Αξιότιμε Διευθύνοντα Σύμβουλε του ΟΣΕ  κ. Κοτταρά,

σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα με το Γραφείο σας, σας αναφέρω  τα ακόλουθα ζητήματα που αφορούν και απασχολούν την Κοινότητα Ιάσμου σε συνάρτηση με τον Οργανισμό σας :

1. Στον Ίασμο της Κοινότητας Ιάσμου, έδρα του Δήμου Ιάσμου Νομού Ροδόπης, μεταξύ των άλλων υπάρχει μία σιδηροδρομική διάβαση η οποία εδώ και πολλά χρόνια παρέμενε κλειστή. Πρόκειται για τη διάβαση επί της οδού Διαλαμπής, ελάχιστα μέτρα μακριά από το Κέντρο Υγείας του Δήμου.

 

Η συγκεκριμένη διάβαση ήταν κλειστή λόγω της επικινδυνότητάς της και έφερε εκατέρωθεν των πλευρών της μεταλλικές κολώνες που την καθιστούσαν απροσπέλαστη. Κατά τα τελευταία όμως χρόνια, λόγω του ότι πολλές φορές το ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας κατά διακινητών μη νόμιμων μεταναστών κατέληγε στις συγκεκριμένες κολώνες, αυτές έχουν ολοσχερώς καταστραφεί καθιστώντας τη διάβαση εύκολα προσπελάσιμη, ενώ για κάποιους γίνεται ελκυστικότερη διότι οδηγεί ταχύτερα στον κόμβο της Εγνατίας Οδού! Σημειωτέον, πως τα προγράμματα GPS κακώς δείχνουν τη διάβαση ως ανοιχτή, κάτι το οποίο αυξάνει την επικινδυνότητά της. Δεν υπάρχει καν μπάρα, δεν υπάρχει τίποτα που να προφυλάσσει τους ανυποψίαστους διερχόμενους από ενδεχόμενο σοβαρό ατύχημα. 

2. Το δεύτερο ζήτημα αφορά το κτήριο και το χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού που βρίσκεται επίσης στον Ίασμο σε κεντρικό σημείο της Κοινότητας. Ο σταθμός, όπως γνωρίζετε, δυστυχώς δεν λειτουργεί πια, όμως το πανέμορφο και γραφικό κτήριό του βρίσκεται πάντα εκεί, απομεινάρι μιας άλλης, πιο όμορφης εποχής, έχοντας όμως καταντήσει να είναι σκουπιδότοπος.

Άγρια βλάστηση καλύπτει πια το χώρο τριγύρω του, εκείνος όμως εξακολουθεί να δεσπόζει περήφανος στο κεντρικότερο σημείο, σημείο απ` όπου διέρχονται οχήματα από τους οδικούς άξονες της Εγνατίας οδού.

Θα ήθελα να με ενημερώσετε σχετικά με το καθεστώς που διέπει τη συντήρηση και τον καλλωπισμό των κτηρίων των σιδηροδρομικών σταθμών, ώστε όλοι μαζί, η τοπική κοινωνία, σύλλογοι, ο Δήμος,  ν` αναδείξουμε το χώρο και το κτήριο αυτό καθαρό, χρωματισμένο και κυρίως φωταγωγημένο, ώστε να εκπέμπει το ύφος της ιστορίας του, αλλά και οι αναμνήσεις να ζωντανέψουν και πάλι.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο, το ενδιαφέρον και τη συνεργασία σας».

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.