Ενημερωση για την προληψη σε μικρους και μεγαλους

Από τους εθελοντές του Κέντρου Πρόληψης Ορφέας στην Κομοτηνή

Ενημερωτική δράση, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σχετικά με το θέμα της πρόληψης των εξαρτήσεων, καθώς και τη συμμετοχική κινητοποίηση παιδιών, νέων και ενηλίκων στην προσπάθεια να δοθεί ένα μήνυμα υπέρ του αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά πραγματοποίησε το Σάββατο 10 Ιουνίου στην Κεντρική πλατεία της Κομοτηνής το Δίκτυο Εθελοντών του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ροδόπης Ορφέας.
 

Η ενημερωτική δράση έγινε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, και είχε τίτλο «Ζήσε Ελεύθερα», τόνισε η κ. Βαρβάρα Αλιφέρη, ασκούμενη κοινωνική λειτουργός που κάνει την πρακτική της άσκηση στο Κέντρο, με σκοπό να προσεγγίσουν την ευρύτερη κοινότητα της Κομοτηνής, τόσο παιδιά όσο και μεγάλους, με ζωγραφικές και βιωματικές δραστηριότητες καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια.


 
«Οι εξαρτήσεις είναι κάτι που βασανίζει τον κόσμο και πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτές τις δυσκολίες, οπότε μέσω της πρόληψης θέλουμε να γνωρίσει ο κόσμος και να αφήσει παράλληλα το στίγμα του σε εμάς για να γίνει πιο γνωστό σε όλη την πόλη» ανέφερε.


 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν παιδιά που ζωγράφιζαν για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, μαθαίνοντας μέσα από αυτή τι σημαίνει η εξάρτηση και τη σημασία της πρόληψης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.