Ενημερωση για τα μυστικα των Δηλωσεων Περιουσιακης καταστασης

Από το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στην Κομοτηνή

Για θέματα που άπτονται τις Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης, το Περιουσιολόγιο και το Νομοθετικό πλαίσιο για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος μίλησε η Dr. Μυρόπη Βογιατζή, Οικονομική Επιθεωρήτρια το Σάββατο 22 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στην Κομοτηνή.
Αυτή ήταν η τρίτη από τις τέσσερις ανάλογες ημερίδες που διοργάνωσε το παράρτημα στα πλαίσια της ενημέρωσης των οικονομολόγων και των φοροτεχνικών  για τα συγκεκριμένα θέματα.
 
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του παραρτήματος κ. Μενέλαος Μαλτέζος, το θέμα των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης είναι ιδιαίτερα επίκαιρο, μιας και ήδη τρέχει η υποχρέωση υποβολής της περιουσιακής κατάστασης σημαντικής μερίδας των συμπολιτών μας.
 
«Επειδή πάρα πολλοί συνάδερφοι εμπλέκονται στη συμπλήρωση, προκείμενου η διαδικασία να ολοκληρωθεί με επιτυχία, μιας και για πρώτη φορά γίνεται τόσο μαζικά και υποβάλλεται και ηλεκτρονικά, κάναμε αυτή την εκδήλωση προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις» σημείωσε, τονίζοντας πως το κάλεσμά τους ήταν ανοιχτό προς όλους τους ενδιαφερόμενους, είτε συναδέρφους τους στο δημόσιο είτε γενικότερα δημόσιους λειτουργούς, μιας και οι διατάξεις του νέου νόμου είναι πολύ αυστηρές.
 
Συνολικά υπολογίζεται ότι 120 χιλιάδες πολίτες θα καταθέσουν τέτοιες δηλώσεις φέτος, όμως με δεδομένο ότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η καθολική εφαρμογή του περιουσιολογίου, προκειμένου η πολιτεία να γνωρίζει τι κατέχει ο κάθε έλληνας πολίτης και επ’ αυτού, σύμφωνα με τον κ. Μαλτέζο, να χαράσσει πολιτικές που θα ελαφρύνουν τα συνήθη υποζύγια, τα χαμηλά στρώματα που έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος από τη μείωση μισθών, συντάξεων και να αποκατασταθεί αυτή η αδικία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.