Ενιαιος και πολιτικος ο χαρακτηρας των αυτοδιοικητικων εκλογων

Γνωριμία με τον νέο υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Κομοτηνής, Γιάννη Λεβέντη

Γνωριμία με τους δημοσιογράφους και τα μέσα της Ροδόπης είχε το απόγευμα του Σαββάτου ο νέος υποψήφιος Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Κομοτηνής κ. Γιάννης Λεβέντης, μαζί με μέλη της παράταξης του αλλά και τον απερχόμενο επικεφαλής της παράταξης κ. Νίκο Φακιρίδη.
 
«Στις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές βάζουμε το ζήτημα, σαν Λαϊκή Συσπείρωση και ΚΚΕ, ότι ο χαρακτήρας τους είναι ενιαίος και πολιτικός, και δεν είναι ζήτημα προσώπων, αλλά ζήτημα αρχών και πολιτικών» σημείωσε ο κ. Λεβέντης.
 
Όπως ανέφερε, η αντιδραστική πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας, και κατ’ επέκταση στους Δήμους, απηχεί τις πολιτικές της ΕΕ που υποχρεώνεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση και να εξειδικεύσει η τοπική αυτοδιοίκηση.
 
Στις εκλογές αυτές βάζουν ζητήματα της ανεργίας, της υποαπασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας αλλά και τοπικά ζητήματά, όπως οι υποδομές, τα αντιπλημμυρικά και τα έργα αντισεισμικής προστασίας.
 
Ο Δήμος Κομοτηνής, σημείωσε, έχει πάρα πολλές ιδιαιτερότητες, και υπάρχουν πολλά ζητήματα υποδομών, όπως τα αντιπλημμυρικά, όμως, αντέτεινε, η κατεύθυνση της ΕΕ είναι στη χρηματοδότηση έργων προς όφελος μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων.
 
Ως παράδειγμα έφερε το έργο στον Κάλχα, το οποίο έγινε με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, αλλά ως διευθέτηση ποταμού, γιατί δεν υπάρχει κατεύθυνση ώστε να προστατευτεί η λαϊκή περιουσία.
 
Την ίδια ώρα χρειάζονται παρεμβάσεις στον αγροτοδιατροφικό τομέα, με έργα τα οποία θα ενισχύσουν τους μικρομεσαίους αγρότες, αλλά χωρίς να καταβάλλουν ποσά που δυσκολεύουν τη ζωή και την παραγωγή τους.
 
Τέλος όσο αφορά την πόλη, υπάρχουν ζητήματα με τις παιδικές χαρές, τη μη λειτουργία του κολυμβητηρίου, τους ελεύθερους χώρους κτλ.
 
Η παράταξη, ξεκαθάρισε ο κ. Λεβέντης δεν λειτουργεί στη λογική της χρηματοδότησης επιχειρηματικών ομίλων για τη δημιουργία επιπλέον θέσεων εργασίας, αλλά θα πρέπει ο λαός να έχει μόνιμη και σταθερή δουλειά για να ικανοποιεί τις ανάγκες του. Βέβαια έργα που βοηθούν την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, είναι σε θετική κατεύθυνση, όμως δεν είναι αρκετά, αν δεν γίνονται με γνώμονα τις ανάγκες τους αλλά τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.