Εγγραφες στη Σχολη Βυζαντινης Μουσικης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Μητροπόλεως Μαρωνείας ανακοινώνει ότι θα λειτουργήσει και εφέτος κανονικά η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Συλλόγου, η οποία τελεί υπό την πνευματικήν επιπτείαν και υψηλήν προστασίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Κυρίου Κυρίου Δαμασκηνού.

Σκοπός της Σχολής είναι:

1.Να δώσει στους νέους της περιοχής την ευκαιρία να γνωρίσουν και να καταστήσουν κτήμα τους την εκκλησιαστική μουσική της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που αποτελεί πολύτιμη θρησκευτική και εθνική κληρονομιά με διεθνή προβολή και αναγνώριση.

2.Να αναδείξη ιεροψάλτες ικανούς να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ναών της επαρχίας μας. Η φοίτηση στην Σχολή είναι τετραετής. Στην πρώτη τάξη εγγράφονται χωρίς περιορισμό απόφοιτοι του Δημοτικού Σχολείου, άσχετα με την ηλικία τους. Στις υπόλοιπες τάξεις εγγράφονται νέοι μαθητές κατόπιν κατατακτηρίων εξετάσεων. Όλοι οι μαθητές είναι υπότροφοι του Συλλόγου.

Οι εγγραφές θα γίνουν από 1 έως 5 Οκτωβρίου και ώρα 10 π.μ. έως 1 μ.μ. στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως (π. Δημήτριος Βασιλειάδης).

Την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. θα τελεσθή στη Σχολή Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων θα καταταγούν οι μαθητές σε τμήματα και θα δοθή το πρόγραμμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.