Ενεργοτερο ρολο στην τοπικη αυτοδιοικηση επιδιωκει η ΟΝΝΕΔ

Συνεδρίασε την Κυριακή στην Αθήνα η Κ.Ε της ΟΝΝΕΔ προκειμένου να εξετάσει τα θέματα των αλλαγών στην Περιφερειακή συγκρότηση του κόμματος, καθώς και εκείνα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, τα οποία πρόκειται να συζητηθούν το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ε του κόμματος στο ξενοδοχείο Κάραβελ.

Η Κ.Ε της νεολαίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελείται από 100 μέλη, ενώ σε αυτή συμμετέχουν και 17 μέλη της Κ.Ε που αποτελούν την «ομάδα επαφής», μεταξύ του κόμματος και της νεολαίας.

τη συνεδρίαση προήδρευσε ο Γραμματέας της Κ.Ε της Ν.Δ Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος δεσμεύθηκε να προωθηθούν από τη νεολαία, στις δημοτικές εκλογές όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη.

Η νεολαία, σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν θα προτείνει στελέχη και για τις Νομαρχιακές και τις δημοτικές εκλογές. Ταυτόχρονα ο γραμματέας του κόμματος ξεκαθάρισε ότι η επιλογή των Νομαρχών αποτελεί για τη Ν.Δ κορυφαίο πολιτικό ζήτημα, αφού εκτιμάται ότι στο επίπεδο των Νομαρχιακών εκλογών θα κριθούν και οι πολιτικές εντυπώσεις.

Στους Καποδιστριακούς Δήμους θα δοθεί η ευχέρεια στις τοπικές κοινωνίες, να κάνουν τις δικές τους προτάσεις και να αναδείξουν τα σχήματα που εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο τη λαϊκή βούληση.

Στις πρωτεύουσες των νομών η Ν.Δ θα προσπαθήσει να προωθήσει συνδυασμούς που θα έχουν και πολιτικά χαρακτηριστικά, αλλά θα απηχούν και τις θέσεις των τοπικών κοινωνιών.

Ο ρόλος της ΟΝΝΕΔ θα είναι πιο άμεσος και παρεμβατικός, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην Κ.Ε, στις δημοτικές εκλογές για τις οποίες ο κύριος Μεϊμαράκης δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξουν πολλά στελέχη από τη νεολαία που θα προταθούν για να πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα.

Εκτιμάται πάντως ότι στη συνεδρίαση της Κ.Ε θα ανοίξει ουσιαστικά ο διάλογος για τις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και θα αρχίσουν πλέον και επίσημα να κατατίθενται οι φιλοδοξίες των διαφόρων υποψηφίων είτε για να στελεχώσουν, είτε προκειμένου να ηγηθούν ψηφοδελτίων.

Ειδικότερα στο νομό Ροδόπης που η Ν.Δ ελέγχει μόνο έναν Δήμο και βρίσκεται μακριά από τα τοπικά κέντρα λήψης αποφάσεων, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να φανεί ποια θα είναι εκείνα τα στελέχη που θα διεκδικήσουν ρόλους και θα αναλάβουν το ρίσκο να εκτεθούν ως υποψήφιοι για τον Δήμο Κομοτηνής αλλά και για το Νομαρχιακό διαμέρισμα της Ροδόπης.

Ήδη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τη Νομαρχία, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης Μιχάλης Αθανασιάδης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Χρήστος Μέτιος, αλλά και ο πρώην υποψήφιος Νομάρχης, το 1994, Κίμωνας Καλδιριμτζής.

Για τον Δήμο Κομοτηνής τα πράγματα είναι ακόμα δυσκολότερα για τη Ν.Δ αφού εκτιμάται ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, η παρουσία του Γιώργου Παπαδριέλλη, περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την προοπτική εκλογικής νίκης οποιουδήποτε σχήματος. Γι΄ αυτόν τον λόγο κάποια στιγμή, υπήρξε εναγώνια αναζήτηση υποψηφίου προερχομένου από κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις που βρίσκονται ακόμα και εκτός Νέας Δημοκρατίας, παραμένει όμως ακόμα άγνωστο εάν βρεθεί τέτοιο πρόσωπο που να συναινέσει σε μια πιθανή του υποψηφιότητα.

Πάντως κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλά ονόματα ενδιαφερομένων με πιο πρόσφατη κατατεθειμένη φιλοδοξία, αυτή του εργολάβου και πρώην κοινοτάρχη Μέσης Διογένη Νικολαΐδη.

Από την πλευρά του ο Κίμωνας Καλδιριμτζής επιμένει ότι ο συνδυασμός μόνο σε περίπτωση που δοθούν άνωθεν διαβεβαιώσεις απευθείας στήριξης από τα κεντρικά του κόμματος, θα μπορούσε να αναλάβει το βάρος μιας υποψηφιότητας αφού όπως τονίζει ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμος για την κατάρτιση ενός φιλόδοξου συνδυασμού.

Ενδιαφέρον δείχνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και το μέλος της Κ.Ε Κυριάκος Μπαμπασίδης, ο οποίος θα μπορούσε να στηριχθεί από δυνάμεις της νεολαίας του κόμματος αλλά και από τοπικές δυνάμεις που τον στήριξαν στις εκλογές του 1994, όταν είχε κατορθώσει σε ηλικία μόλις 24 ετών να καταλάβει μία από τις πρώτες θέσεις στο ψηφοδέλτιο του Χρήστου Ρουπγίδη.

Είναι νωρίς ακόμα να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση για τις τελικές επιλογές της Ν.Δ, σε έναν κατεξοχήν προβληματικό γι΄ αυτήν νομό όπως είναι ο νομός Ροδόπης. Είναι όμως κοινή εκτίμηση εκείνων που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις ότι όσο καθυστερεί να πάρει τις αποφάσεις της τόσο τα περιθώρια θα στενεύουν, ώστε να παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση προς την τοπική κοινωνία.

Δάμων Δαμιανός

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.