Ενεργοποιηση των δομων φυσιοθεραπειας και αυτονομης διαβιωσης στο Παραρτημα Αποθεραπειας και Αποκαταστασης Παιδιων με Αναπηρια Κομοτηνης

Η νέα διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ θέλει να βελτιώσει τις συνθήκες για τα παιδιά που φιλοξενεί

Έμφαση και στην αναδοχή παιδιών με αναπηρία θα δοθεί το επόμενο διάστημα

 
Να ενεργοποιήσει δομές του που υφίστανται αλλά δεν λειτουργούν, καθώς και να αναβαθμίσει τον τομέα της αναδοχής στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής, θέλει η νέα διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Αυτό τόνισε η πρόεδρος του Κέντρου κ. Αναστασία Τζαμπαζλή, κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας του Παραρτήματος την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, στην οποία παρέστησαν φορείς, εργαζόμενοι, εθελοντές, αλλά και μερικά από τα περίπου 50 παιδιά που διαμένουν σε αυτό.

 
Η κ. Τζαμπαζλή τόνισε πως η καινούρια διοίκηση θέλει να προχωρήσει, και έχει δρομολογήσει, αρκετά πράγματα για τη βελτίωση της διαβίωσής τους σε αυτό το παράρτημα.
 
Έτσι επιθυμούν στο ένα κτίριο, που έχει ολοκληρωθεί εδώ και αρκετά χρόνια όμως ποτέ δεν λειτούργησε πλήρως, να τεθούν σε πλήρη λειτουργία οι αίθουσες φυσιοθεραπευτηρίων και ότι αυτές περιλαμβάνουν, όπως η αίθουσα υδροθεραπείας, ώστε να προσφέρουν καλύτερη διαβίωση στα παιδιά σε πρώτη φάση.
 
Υπάρχουν επίσης και δύο κατοικίες ημιαυτόνομης διαβίωσης που είχαν λειτουργήσει παλιότερα μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, και το επόμενο βήμα τους θα είναι να τεθούν αυτές ξανά σε λειτουργία.
 
«Αυτό που πρέπει να παρέχουμε είναι να μπορούν τα παιδιά που μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνα τους, να ζουν διαφορετικά» ανέφερε.
 

Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό

 
Επίσης περιμένουν ενίσχυση και στον τομέα του προσωπικού, μιας και αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η προκήρυξη για 34 θέσεις μόνιμου προσωπικού για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της ΑΜΘ εκ των οποίων οι 4 στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής.
 
Συγκεκριμένα για το Παράρτημα Κομοτηνής 1 θέση αφορά την ειδικότητα ΤΕ Εργοθεραπευτών και 3 θέσεις την ειδικότητα ΔΕ Βοηθών Νοσοκόμων/Βοηθών Νοσηλευτών.
 
«Για αυτά τα παιδιά το πιο βασικό είναι να υπάρχει μόνιμο προσωπικό, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς, χωρίς άτομα που έρχονται και φεύγουν» σημείωσε, ενώ θα συμμετάσχουν και στα καινούρια προγράμματα που θα βγουν μέσω ΟΑΕΔ, ώστε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να ενισχυθούν σημαντικά.
 

Κινήσεις για την ενίσχυση της αναδοχής

 
Προτεραιότητα όμως αποτελεί για το Κέντρο και η ενίσχυση της αναδοχής. Ήδη, σύμφωνα με την κ. Τζαμπαζλή, έχει προγραμματιστεί στις 19 Φεβρουαρίου ημερίδα για την αναδοχή που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη και θα αφορά όλη την ΑΜΘ.
 
Σε αυτή αναμένεται να συμμετάσχει και η Υφυπουργός κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, και εκεί αναμένεται να γίνουν και επιπλέον ανακοινώσεις όσο αφορά την αναδοχή.
 
Ήδη υπάρχει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορεί ο οποιοσδήποτε να ενδιαφερθεί για την αναδοχή και την υιοθεσία, ενώ είναι σημαντικό ότι θα υπάρξουν και κίνητρα για παιδιά με αναπηρία.
 
«Αυτό πρέπει να το τρέξουμε όλοι, και πιστεύω ότι θα είναι σύμμαχος η κοινωνία της Κομοτηνής αλλά και όλης της Περιφέρειας σε αυτή την προσπάθεια» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.