Ενεργοποιηση ολης της κοινωνιας για τη σωτηρια της ΔΕΗ ζητησε ο Σωτηρης Ζαριανοπουλος

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι εργαζόμενοι στον ΑΗΣ Κομοτηνής

Την ανάγκη να ενεργοποιηθεί το ενδιαφέρον των πολιτών για το θέμα της ΔΕΗ και γενικότερα της ενέργειας στη χώρα μας, ώστε να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση άγνοιας ή αδιαφορίας για το θέμα, τόνισε ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κ. Σωτήρης Ζαριανόπουλος, κατά την επίσκεψή του στον ΑΗΣ Κομοτηνής το πρωί της Τρίτης 25 Απριλίου.
 
Ο κ. Ζαριανόπουλος συναντήθηκε τόσο με τη διοίκηση του εργοστασίου όσο και με τους εργαζόμενους, συνομιλώντας τόσο για τα ειδικότερα τοπικά προβλήματα, όπως η χρόνια έλλειψη προσωπικού, που αναμένεται να γίνει πιο έντονη μιας και τρία άτομα μετατίθενται, παρά τη θέλησή τους, στο Εμπορικό τμήμα στην Κομοτηνή ενώ έχουν ακουστεί και φήμες για μετακίνηση άλλων τριών ατόμων στο ανάλογο τμήμα της Αλεξανδρούπολης, όσο και για τα γενικότερα που προκύπτουν από την πιθανή  πώληση είτε μέρους, είτε ολόκληρης της επιχείρησης.
 
 

Σωτήρης Ζαριανόπουλος «Ο λαός πρέπει να προβάλλει ισχυρή αντίσταση και για τις ιδιωτικοποιήσεις» 

Ο Ευρωβουλευτής επισκέφτηκε αρκετές μονάδες της ΔΕΗ τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΚΚΕ να έρθει σε επαφή με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ αλλά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, προσπαθώντας να προειδοποιήσει για το νέο «έγκλημα», όπως το χαρακτήρισε, που απεργάζεται, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
 
Αυτό, επισήμανε, θα έχει τεράστιες επιπτώσεις τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στους καταναλωτές, με υψηλότερες τιμές και αύξηση της ενεργειακής φτώχειας, για αυτό και η προσπάθεια αυτή του ΚΚΕ θα επιστεγαστεί με τη μεγάλη συγκέντρωση παρουσία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, στην Κοζάνη την Πέμπτη 27 Απριλίου.
 
Παράλληλα ο κ. Ζαριανόπουλος, ενόψει της Πρωτομαγιάς και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ, κάλεσε όλο τον λαό  «να προβάλλει ισχυρή αντίσταση και για τις ιδιωτικοποιήσεις, με πρώτη αυτή της ενέργειας, και για τη μείωση του αφορολόγητου, των συντάξεων και της γενικότερης επιδείνωσης της κατάστασής του».
 
Η λύση που προτείνει το ΚΚΕ είναι ο κόσμος να μην πέσει στις παγίδες είτε της κυβέρνησης είτε της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή της ΕΕ, και αξιοποιώντας την πείρα του, να κάνει το φόβο μαχητικότητα και δράση σε μια κατεύθυνση οργάνωσης του αγώνα, μαχητικής αντίδρασης και άνοιγμα του δρόμου για την πλήρη ανατροπή της πολιτικής αυτής.
 
Το ΚΚΕ προτείνει πλήρη κοινωνικοποίηση της ενέργειας και όλων των βασικών στρατηγικών κλάδων της οικονομίας και παραγωγής, που θα εξασφαλίσει ευημερία για το λαό μας, «που είναι ο μοναδικός που παράγει και όχι οι κηφήνες και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι που εκμεταλλεύονται την παραγωγή τους.
 
Παρόλη τη σημασία όμως του συγκεκριμένου θέματος, οι αντιδράσεις είναι περιορισμένες, κάτι το οποίο ο κ. Ζαριανόπουλος το αποδίδει στο γεγονός ότι κόμματα και συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν καλλιεργήσει μια στρεβλή αντίληψη ότι μπορεί να υπάρχει απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με ίσους και δίκαιους όρους, αλλά και στην γενικευμένη απογοήτευση και φόβο που κυριαρχούν.
 
Υπενθύμισε όμως πως ο κόσμος, που πριν από μερικά χρόνια με τα πρώτα μνημόνια έβγαινε στους δρόμους, ανέθεσε τη σωτηρία του σε κάποια κόμματα, από τα οποία εξαπατήθηκε και απογοητεύτηκε. «Αυτό όμως δεν πρέπει να τον εμποδίσει. Η λύση του προβλήματος δεν βρίσκεται στην επιλογή ενός νέου σωτήρα, με εκβιαστικά διλλήματα σε βάρος του κόσμου, αλλά αν δεν οργανωθούν, δεν βγουν στους δρόμους, δεν απαιτήσουν ουσιαστική λύση στα προβλήματά τους, ενισχύοντας το μόνο κόμμα που εισηγείται και πρωτοπορεί στην εύρεση λύσης, δηλαδή το ΚΚΕ, δυστυχώς πρέπει να περιμένουμε πολύ χειρότερες μέρες για το λαό μας»  κατέληξε.
 
 

Θανάσης Τσακμακίδης «Αποδυναμώνεται ένα εργοστάσιο που λειτουργεί με την τελευταία τεχνολογία» 

Τα προβλήματα των εργαζομένων μεγαλώνουν συνεχώς, σημείωσε ο πρόεδρος ΣΕΤΕ στον ΑΗΣ Κομοτηνής κ. Θανάσης Τσακμακίδης, που τόνισε πως με τις τελευταίες κινήσεις και την μετακίνηση τριών υπαλλήλων, αποδυναμώνεται ένα εργοστάσιο που λειτουργεί με την τελευταία τεχνολογία, που εδώ και 17 χρόνια δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.
 
«Μας αποδυναμώνουνε, έχουμε μείνει 76 άτομα και στην πορεία θα χάσουμε και  άλλους εργαζόμενους σε συνταξιοδότηση» σημείωσε, επισημαίνοντας πως αυτό θα δυσκολέψει την λειτουργία του εργοστασίου, ενώ οι θέσεις που θα μείνουν κενές από τη μετακίνηση των τριών ατόμων, ανέφερε, θα καλυφθούν πιθανότατα με εργολαβικούς.
 
Όσο για το γενικότερο θέμα της πώλησης μέρους της ΔΕΗ, τόνισε πως δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν, γιατί μετά το λιγνίτη και τα υδροηλεκτρικά -που φαίνεται να είναι πρώτα στο πωλητήριο- θα έρθει και η σειρά του εργοστασίου φυσικού αερίου, μαζί με το φράγμα Γρατινής που το τροφοδοτεί.
 
Παράλληλα θα πληγεί και η κοινωνική προσφορά της ΔΕΗ, μιας και από το φράγμα αρδεύονται ο κάμπος της Γρατινής, ενώ προγραμματίζεται και η τροφοδοσία του υδραγωγείου Κομοτηνής. 

Αλεξάνδρα Βερβερίδου «Ποτέ στα χρονικά δεν συνέβη να μας αναγκάζουν να κάνουμε μετάθεση παρά την θέλησή μας» 

Στο Κατάστημα Εμπορίας στην Κομοτηνή, μαζί με άλλους δύο υπαλλήλους θα υποχρεωθεί να μετακινηθεί η κ. Αλεξάνδρα Βερβερίδου, η οποία από το 2008 εργάζεται στον ΑΗΣ ενώ προηγουμένως ήταν στην Περιοχή Κομοτηνής. «Ποτέ στα χρονικά δεν συνέβη να μας αναγκάζουν να κάνουμε μετάθεση παρά την θέλησή μας» σημείωσε, τονίζοντας πως εδώ και ένα μήνα τους ενημέρωσαν πως θα πρέπει να μετακινηθούν τρία άτομα από τον ΑΗΣ στο Κατάστημα Εμπορίας στην Κομοτηνή.
 
Αυτό έγινε με μοριοδότηση, και οι τρείς που είχαν τη χαμηλότερη μοριοδότηση, την οποία η κ. Βερβερίδου αποδίδει στην αντιδικία των υπαλλήλων αυτών, όπως και πολλών άλλων, με ένα διευθυντή της Μονάδας από το 2009 μέχρι το 2013, η οποία συνεχίζει να επηρεάζει τις μοριοδοτ%C

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.