Ενδιαφερον του Ν. Τσαλικιδη για την επιστροφη των Ροδοπητων φοιτητων που σπουδαζουν στη Βουλγαρια ενοψει Χριστουγεννων

Ζητά την κατ’ εξαίρεσή είσοδό τους από τον σταθμό της Νυμφαίας

Το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας ήταν και παραμένει αναγκαίο, ως μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας. Ωστόσο η διαδρομή που χρειάζεται να διανύσουν δια μέσου του Προμαχώνα οι φοιτητές, μόνιμοι κάτοικοι της Ροδόπης που φοιτούν στη Βουλγαρία, δημιουργεί κίνδυνο για τους ίδιους και την υγεία τους ενώ πλήττει και την οικονομική τους κατάσταση.

Με επιστολή του, προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νικόλαο Χαρδαλιά, ο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης, ζητά  την κατ΄ εξαίρεση έγκριση εισόδου των φοιτητών της Ροδόπης που σπουδάζουν στη Βουλγαρία, διαμέσου του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας ενόψει των γιορτών , τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Περισσότερο συγκεκριμένα ο κ. Τσαλικίδης αφού παραθέτει την απόφαση με την οποία απαγορεύτηκε η διέλευση μέσω Νυμφαίας από και προς τη Βουλγαρίας υπογραμμίζει πως «μετά από πλειάδα ερωτημάτων και προτάσεων στο γραφείο μας, οφείλουμε να σας ζητήσουμε να τροποποιήσετε την εν λόγω απόφαση για λόγους κοινωνικούς.

Πλησιάζουν οι εορτές των Χριστουγέννων και όπως μας έχουν ενημερώσει υπάρχει μία μεγάλη ομάδα φοιτητών μόνιμων κατοίκων Ν. Ροδόπης που σπουδάζουν στη γείτονα Βουλγαρία και επιθυμούν να επαναπατριστούν οι οποίοι δεν μπορούν λόγω του ρυθμιστικού πλαισίου. Έτσι εάν δεν αλλάξει το υφιστάμενο πλαίσιο θα αναγκαστούν να διασχίσουν όλη τη Βουλγαρία να εισέλθουν διαμέσου Προμαχώνα, Ευζώνων και μετά να διασχίσουν όλη τη Βόρεια Ελλάδα για να φθάσουν στη Ροδόπη ή από τη Βουλγαρία να περάσουν στην Τουρκία και να εισέλθουν διαμέσου Κήπων».

«Όπως γίνεται αντιληπτό» εξηγεί ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης «κάτι τέτοιο θέτει σε κίνδυνο περαιτέρω τη δημόσια υγεία. Για αυτό το λόγο, προτείνουμε για το διάστημα από σήμερα έως  23-12-2020 να επιτραπεί κατ΄ εξαίρεση η είσοδος- επανένωση Ελλήνων πολιτών –προσωρινών κατοίκων Βουλγαρίας- διαμέσου της εισόδου Μακάζα –Νυμφαίας και τη διενέργεια των απαραίτητων τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού επιτόπου,  για λόγους που πρωτίστως διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.