Ενδιαφερον για το ακτινιδιο της ΑΜΘ σε Κινα και Ινδια

Στην έκθεση Asia Fruit Logistica παραβρέθηκαν οι εταιρείες Gustera και Αλκυών ΑΕ και οι συνεταιρισμοί ΝΕΣΠΑΡ και ΝΕΣΤΟΣ που παράγουν 20.000 τόνους ακτινιδίων

Στο Χονγκ Κονγκ και στην έκθεση της Asia Fruit Logistica, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της περιοχής, βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος, δια μέσου ενός προγράμματος προώθησης του ακτινιδίου της Καβάλας, που ξεκίνησε υπό την Ομπρέλα της Περιφέρειας ΑΜΘ.
 
Το πρώτο ταξίδι έγινε στο Μοντρεάλ του Καναδά, ενώ το δεύτερο πραγματοποιήθηκε στο Χονγκ Κονγκ και το τρίτο θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο κατά 80% από την ΕΕ και 20% από ιδίους πόρους από τους εταίρους, με την Περιφέρεια να συμμετέχει στο συμβουλευτικό κομμάτι της υποβολής της πρότασης.
 
Τα πρώτα δείγματα γραφής από το Χονγκ Κονγκ είναι πολύ θετικά, μιας και η συμμετοχή του Προξένου της χώρας, αλλά και η αλληλογραφία που αναπτύχθηκε στη συνέχεια με επιχειρήσεις Κίνας και Ινδίας, δείχνει ότι δημιουργείται ένα καλό επικοινωνιακό δίκτυο ώστε να ξεκινήσουν από τα πρώιμα είδη ακτινιδίου οι παραγγελίες. Άλλωστε κάτι παρόμοιο συνέβη μετά τη συμμετοχή στην έκθεση του Καναδά, όπου μια παραγγελία 50 περίπου κοντέινερ, δηλαδή 1000 τόνων προωθούνται στον Καναδά.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν 4 εταίροι, οι οποίοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξης και παράγουν συνολικά 20 χιλιάδες τόνους ακτινίδια.
Αυτοί είναι η Gustera και η Αλκυών ΑΕ, καθώς και οι συνεταιρισμοί ΝΕΣΠΑΡ και ΝΕΣΤΟΣ.
 
Οι προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα αυτό ήταν αρκετά υψηλές, όμως οι δυο επιχειρήσεις και οι δυο συνεταιρισμοί κατάφεραν να ενταχθούν, ενώ υπάρχουν μεγάλες ελπίδες ότι θα εγκριθούν ανάλογα προγράμματα για τον οίνο σε Καβάλα και Δράμα, όπου υπάρχει σημαντική παραγωγή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.