Ενας «Κρατηρας» στη μεση της Κομοτηνης

Πάνω από 20 καλλιτέχνες συμμετείχαν στη δράση που έλαβε χώρα στην πλατεία Ειρήνης

Σε «Κρατήρα» μετατράπηκε για μια μέρα η κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, με περισσότερους από 20 καλλιτέχνες αλλά και «εραστές» της τέχνης σε κάθε της μορφή, να πραγματοποιούν, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι αργά, την δική τους παρέμβαση στο χώρο.
 

Τα δρώμενα δεν ήταν προκαθορισμένα, αλλά προέκυπταν εκείνη την ώρα, με αφορμή τον τόπο, το σώμα αλλά και την αλληλεπίδραση που ενδεχομένως θα υπάρχει με τον κόσμο από τους καλλιτέχνες, που σε μια ιδιότυπη σκυταλοδρομία, βρισκόταν στο κέντρο του «Κρατήρα» για μία ώρα ο καθένας.
 
Ο Κρατήρας έλαβε χώρα με κοινό χρονικό σημείο έναρξης ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Κομοτηνή.
 

Έτσι για μια ημέρα στο δημόσιο σημείο που επέλεξαν, στην Πλατεία Ειρήνης, ο κάθε καλλιτέχνης έδωσε τη δική του έκφραση, με διαφορετικό τρόπο, επιθυμώντας να ανταποκριθούν συλλογικά σε μια καθημερινότητα που τους προσπερνάει και στα γεγονότα που αδυνατούν να καταλάβουν.
 
Για αυτό άλλωστε ο Κρατήρας ξεκίνησε  όχι ως παράσταση ή διαδήλωση, αλλά μια λειτουργία που παράγει πολιτική σκέψη, πλαίσιο δικτύωσης και επικοινωνίας, με τους καλλιτέχνες να είναι εκείνοι που θα υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον, και όλοι μαζί τις τέχνες τους.
 

Έτσι και οι καλλιτέχνες στην πόλη μας ενώθηκαν, ψυχή τε και σώματι, τόσο μεταξύ τους όσο και με τους άλλους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη δράση σε όλη τη χώρα, δίνοντας αλλά και λαμβάνοντας το μήνυμά της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.