Ενας Κομοτηναιος στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα Ζιου Ζιτσου

Στα 17 του ο Κωνσταντίνος Προσαλέντης ταξίδεψε μέχρι το Άμπου Ντάμπι με την αποστολή της Εθνικής Ομάδας

Σε έναν από τους κορυφαίους αγώνες Ζίου Ζίτσου σε παγκόσμιο επίπεδο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άμπου Ντάμπι συμμετείχε ο αθλητής, Κωνσταντίνος Προσαλέντης, μέλος της ακαδημίας «Α.Σ. Πανθρακικός Ζίου Ζίτσου» με προπονητή τον κ. Πάρη Μαρινέλη, κατακτώντας την πέμπτη θέση.

Μετά την δεύτερη θέση που κατέκτησε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, ο Κωνσταντίνος υπήρξε ο μοναδικός νέος από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ που αγωνίσθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο μαζί με την αποστολή της Εθνικής Ομάδας, εξήγησε ο πατέρας του, κ. Παναγιώτης Προσαλέντης, υπογραμμίζοντας το υψηλό επίπεδο που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο αθλητής.

Κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο από τους τρεις αγώνες που συνολικά έδωσε, συνέχισε για να κλείσει λέγοντας πως «δέχθηκε πολλά συγχαρητήρια από ξένους αθλητές και προπονητές, μιας και έχασε μόνο με δύο πόντους διαφορά από τον περσινό παγκόσμιο πρωταθλητή».

Κωνσταντίνος Προσαλέντης «Μέσα από το Ζίου Ζίτσου θα μάθεις να πέφτεις και να χτυπάς, αλλά θα γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος»

Ο Κωνσταντίνος Προσαλέντης ασχολείται με το Ζίου Ζίτσου ήδη 11 χρόνια. Είναι αυτό που αγαπά, αυτό με το οποίο «έχει μεγαλώσει». Για τον ίδιο σημαίνει πολλά περισσότερα από μία απλή εκγύμναση, αφού «μέσα από το Ζίου Ζίτσου θα μάθεις να πέφτεις και να χτυπάς, αλλά θα γίνεσαι κάθε μέρα όλο και καλύτερος. Δεν χρησιμοποιείς μόνο τα χέρια και τα πόδια σου. Εκγυμνάζεται πλήρως σώμα και μυαλό, έρχεσαι σε επαφή με τον αντίπαλο και καλλιεργείς τον σεβασμό».

Ο Κωνσταντίνος δηλώνει πως δεν πρόκειται να σταματήσει να ασχολείται με αυτό που αγαπά, ακόμη και αν είναι πολύ απαιτητικό να συνδυάζει σχολείο, φροντιστήριο και δύο ώρες προπόνησης καθημερινά. Συμβουλεύει δε όποιον συνομήλικό του θέλει να κάνει πρωταθλητισμό ότι «οι έξοδοι και ο ελεύθερος χρόνος του θα είναι ιδιαίτερα περιορισμένοι, όμως μετά την πρώτη μεγάλη του νίκη θα νοιώσει ότι κατάφερε αυτά για τα οποία πάλευε».

Φυσικά για έναν νέο που καταφέρνει να φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο δεν έλειψαν οι δυσκολίες, κυρίως οι οικονομικές, αφού, όπως εκμυστηρεύθηκε, δεν υπήρχε κάποια χρηματική ενίσχυση από μέρους της Ομοσπονδίας. Με την στήριξη της οικογένειας, του προπονητή του και του χορηγού του, κ. Αθανασιου Παρμάκη, ωστόσο, κατόρθωσε να εκπροσωπήσει την Περιφέρειά μας και να εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η εμπειρία του έμεινε αξέχαστη, καταλήγει, και η σκληρή δουλειά άξιζε τον κόπο. Με το ταξίδι του στο Άμπου Ντάμπι, όχι  μόνο ταξίδεψε ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Ζίου Ζίτσου εκπροσωπώντας την περιοχή μας, αλλά είχε, ακόμη, την ευκαιρία να γνωρίσει «καταξιωμένους συναθλητές του από κάθε μέρος του κόσμου». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.