Ενας εκκολαπτομενος φωτογραφος απαθανατιζει καθε γωνια της Ροδοπης

Ηλίας Μαλλιαρόζης «Μέσα από τη φωτογραφία εκφράζω όσα νιώθω»

Η αγάπη του για την φωτογραφία υπήρχε σχεδόν από τα πρώτα του σχολικά βήματα. Ο νεαρός Ηλίας Μαλλιαρόζης εξωτερικεύει μέσα από το φωτογραφικό του φακό όσα νιώθει μέσα του και επιθυμεί να αναδείξει τις ομορφιές της περιοχής μας.
 
Τον εντοπίσαμε να φωτογραφίζει έναν αγώνα παιδικού μπάσκετ, θέλοντας να προσφέρει χαρά στους φίλους του που αγωνίζονταν εντός παρκέ. Στη συνέχεια αρκετές ήταν οι κοινοποιήσεις του σε διαδικτυακά γκρουπ, μέσα από τα οποία στόχευε στην απαθανάτιση μίας μοναδικής για τον ίδιο στιγμή στο περιβάλλον της Κομοτηνής. «Η φωτογραφία είναι κάτι που από μικρός κέντριζε το ενδιαφέρον μου» εξομολογείται και συμπληρώνει πως  του άρεσε το πώς αισθανόταν κάθε φορά που κρατούσε την κάμερα καθώς «βγάζοντας φωτογραφίες ήταν ο τρόπος μου να εκφράσω αυτά που ένιωθα».
 

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

#photooftheday #komotini #photo #nikon

A post shared by hlias_malliarozis (@hlias_malliarozis) on


Τι ήταν αυτό όμως που τον έκανε να αγαπήσει τη λήψη φωτογραφιών; «Η φωτογράφηση έγινε πάθος κυριολεκτικά σε μια μέρα, καθώς σε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, έπεσα τυχαία πάνω σε μια φωτογραφία . Δεν είχα δει ποτέ την φωτογραφία ως μορφή τέχνης πριν από αυτό. Γοητεύτηκα από τον τρόπο που μπορούσε να συλλάβει μια συγκεκριμένη στιγμή. Ήθελα κι εγώ να δημιουργήσω τον δικό μου κόσμο με τη φαντασία μου, και η φωτογραφία ήταν ο τρόπος για να το κάνω» απαντά γεμάτος ωριμότητα και αποκαλύπτει πως την επόμενη κιόλας ημέρα, ξεκίνησε ένα σετ  φωτογραφιών με θέμα τον «δρόμο». 

«Το κόστος των φωτογραφικών μηχανών έχει γίνει πιο προσιτό στους ερασιτέχνες» 

Με δεδομένο πως ο εξοπλισμός ενός φωτογράφου απαιτεί πολλά έξοδα, ένα φυσιολογικό ερώτημα που γεννάται είναι αν καταφέρει να ανταποκρίνεται σε αυτό, καθώς αποτελεί ερασιτέχνης και όχι επαγγελματίας. «Η αγορά φωτογραφικού εξοπλισμού αποτελεί επένδυση, άλλοτε μεγάλη άλλοτε μικρή, οπότε καλό θα ήταν να προσδιορίσεις το χρηματικό ποσό που μπορείς να διαθέσεις για την αγορά τους» ανέφερε και εξήγησε πάνω σε αυτό, πως η φωτογραφική μηχανή βρίσκεται συνεχώς μαζί του, στα ταξίδια, στις διακοπές, στις εκδρομές, στις οικογενειακές συγκεντρώσεις και σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας. Παράλληλα όμως επισήμανε πως το κόστος των φωτογραφικών μηχανών γίνεται ολοένα και πιο οικονομικό, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να έχουν γίνει προσιτές και για τους ερασιτέχνες φωτογράφους. 

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

#komotini #spathi #flowers

A post shared by hlias_malliarozis (@hlias_malliarozis) on


«Μέσα από τη φωτογραφία θέλω να προσφέρω συναισθήματα στους ανθρώπους»  Η λήψη φωτογραφίας αποτελεί πηγή έμπνευσης. Έτσι και για τον ίδιο, η διαδικασία της φωτογραφίας είναι πολύ απολαυστική, από τη στιγμή που πατάει το «κλικ» μέχρι και το τελικό αποτέλεσμα. Για τον λόγο αυτό, δεν περιμένει να βγάλει χρήματα από αυτό αλλά κυρίως τον γεμίζει να προσφέρει στους άλλους συναισθήματα, τα οποία πηγάζουν από τον ίδιο και τις φωτογραφίες. «Στόχος μου είναι να κάνω τους ανθρώπους να χαμογελούν μέσα από τις φωτογραφίες μου ή να τους βάλω σε σκέψη» ήταν τα λόγια του νεαρού φωτογράφου.
 
Κάθε φωτογράφος, επαγγελματίας ή ερασιτέχνης, έχει κάποιες προτιμήσεις και ορισμένες πηγές έμπνευσης. Για τον νεαρό Ηλία αυτό που τον κάνει να εμπνέεται είναι τα τοπία και οι άνθρωποι της πόλης, πράγματα απλά που τον γεμίζουν ικανοποίηση.
 
Η αγάπη για αυτό που κάνει είναι οδηγός και θα παραμείνει αναλλοίωτη στη φθορά του χρόνου…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.