Ενας «εικονικος» αγωνας δρομου μας καλει να στηριξουμε το νοσοκομειο της περιοχης μας

Με διαφορετικό τρόπο η διεξαγωγή του φετινού SNF Run 5 χιλιομέτρων αλλά πάντα με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής

Φέτος το καλοκαίρι, στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival RetroFuture, o αγώνας SNF Run επιστρέφει σε μια διαφορετική virtual εκδοχή, διατηρώντας, όπως κάθε χρόνο, τον φιλανθρωπικό του χαρακτήρα και την ίδια χαρά της συμμετοχής.
Στον αγώνα Virtual SNF Run 5 χιλιομέτρων δεν έχει σημασία η εμπειρία, οι επιδόσεις και η ηλικία, αυτό που μετράει είναι ότι τρέχουμε όλοι μαζί, ξεχωριστά, για καλό σκοπό. Κάντε την εγγραφή σας στον αγώνα Virtual SNF Run και τρέξτε τη δική σας διαδρομή, σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας, για να στηρίξετε 81 νοσοκομεία της χώρας.

Σε αυτόν τον αγώνα, εσείς επιλέγετε την ημέρα που θέλετε να τρέξετε, από τις 15 – 21 Ιουνίου, με ποιον θα τρέξετε -μόνοι, με φίλους ή την οικογένειά σας-, πόσο γρήγορα ή αργά -μπορείτε ακόμη και να περπατήσετε- αλλά και πού θα τρέξετε꞉ στο πάρκο της πόλης, στο χωριό, στην παραλία, με φόντο το βουνό, στον διάδρομο, στον κήπο, στη βεράντα και στις σκάλες του σπιτιού σας!

Λάβετε μέρος, με τέσσερα απλά βήματα꞉

  1. Κατεβάζετε την εφαρμογή Sporthive Live (MYLAPS Sporthive Live Events) στο κινητό σας και κάνετε δωρεάν την εγγραφή σας. Κατά τη διάρκεια της εγγραφής σας, στηρίζετε, εφόσον το επιθυμείτε, το νοσοκομείο της περιοχής σας, επιλέγοντάς το από τη σχετική λίστα.
  2. Τρέχετε ή περπατάτε τη διαδρομή σας από Δευτέρα 15 έως και Κυριακή 21 Ιουνίου, και καταγράφετε την επίδοσή σας στο fitness app της προτίμησής σας (π.χ. Runkeeper, Nike Run Club, Garmin, κτλ.) ή στο smartwatch.
  3. Αφού τρέξετε, βγάζετε μια φωτογραφία την επίδοσή σας από την οθόνη του κινητού σας ή του smartwatch και την ανεβάζετε στην εφαρμογή Sporthive Live μαζί με τον αριθμό συμμετοχής σας.
  4. Και μην ξεχάσετε! Βγάζετε selfie και τη μοιράζεστε με το hashtag #SNFRun.

Το προαιρετικό προτεινόμενο ποσό δωρεάς από τον κάθε δρομέα είναι 5 ευρώ και θα διατεθεί σε ένα από τα 81 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα της επιλογής σας. Με την επιπλέον συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα τριπλασιαστεί και θα δοθεί στα νοσοκομεία, μεγαλώνοντας το δώρο που όλοι οι δρομείς έχετε προσφέρει.

Στο Virtual SNF Run, όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο! Προ(σ)καλέστε φίλους και φίλες να τρέξουν μαζί σας. «Έτρεξα 5 χιλιόμετρα για καλό σκοπό! Μπορείς κι εσύ!» Έτσι, όλοι μαζί δημιουργούμε έναν χάρτη από κάθε γωνιά της Ελλάδας με σημεία-σταθμούς τις αναμνήσεις και τα στιγμιότυπα από τον αγώνα.

Ο φιλανθρωπικός αγώνας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου. Την Ολυμπιακή Ημέρα, Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 21:30, θα ακολουθήσει το Virtual SNF Run online event, μια διαδικτυακή γιορτή για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την προβολή των καλύτερων στιγμιότυπων της διοργάνωσης μέσα από δικές σας φωτογραφίες και βίντεο. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Εκτελεστική Διευθύντρια των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ και Δημοσιογράφος, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Info

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το SNFestival.org.

Διευκρινίσεις

Κάθε δρομέας που συμμετέχει στον Virtual SNF Run είναι υποχρεωμένος να τηρήσει όλες τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις δημόσιες αρχές σχετικά με την άθληση σε εξωτερικό δημόσιο χώρο.

O αγώνας Virtual SNF Run διοργανώνεται στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival RetroFuture από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος» και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας «Sports Excellence» της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η κατάθεση των χρημάτων θα γίνεται ηλεκτρονικά (πληρωμή μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας) προς το εκάστοτε νοσοκομείο που επιλέγει ο δρομέας, μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Αναγέννηση & Πρόοδος», η οποία έχει τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα. Στη συνέχεια, η «Αναγέννηση & Πρόοδος» θα αποδώσει το συνολικό και πλήρες ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε ένα από τα νοσοκομεία. Με τη συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το ποσό που θα συγκεντρώσει το κάθε νοσοκομείο θα τριπλασιαστεί, για παράδειγμα σε συνεισφορά δρομέα των €5, το ΙΣΝ θα συνεισφέρει επιπλέον €10, και ως εκ τούτου το νοσοκομείο θα λάβει €15 από την εν λόγω συμμετοχή.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι φιλανθρωπικός οργανισμός που πραγματοποιεί δωρεές προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Tο ΙΣΝ δε δέχεται δωρεές από ιδιώτες, εταιρείες ή άλλου είδους οργανισμούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.