Ενας χρονος ΠΑΣ Πρωταθλητων Κομοτηνης

Φωτεινή Θάνου «Η οικογένεια του ΠΑΣ, παράγει παιδεία μέσα και έξω από το γήπεδο»

Ένα έτος ζωής έκλεισε η ακαδημία στίβου Π.Α.Σ. Πρωταθλητών Κομοτηνής. Αν και νεοσύστατος ο Π.Α.Σ. Πρωταθλητών την χρονιά που πέρασε έδωσε το στίγμα του στο αθλητικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης με δραστηριότητες και αρκετές επιτυχίες και διακρίσεις σε αγώνες.
 
Με αφορμή το σβήσιμο του ενός κεριού εκ μέρους του ΠΑΣ Πρωταθλητών συνομιλήσαμε με τη γενική γραμματέα του Συλλόγου την κ. Φωτεινή Θάνου τόσο για πώς κύλισε αυτή η πρώτη χρονιά αλλά και τα σχέδια και τις βλέψεις της ακαδημίας για το μέλλον.
 
Φωτεινή Θάνου όμως αναλυτικά…
 
ΠτΘ: κ. Θάνου η ακαδημία σας ήδη έχει κλείσει τον έναν χρόνο λειτουργίας. Αν και νεοσύστατος ως σύλλογος ήσασταν πολύ δραστήριοι. Κάντε μας έναν απολογισμό αυτής της πρώτης χρονιάς.
Φ.Θ.:
Ο λόγος που δημιουργήθηκε αυτός ο σύλλογος ήταν καταρχήν η αγάπη για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα για το στίβο. Παλιοί αθλητές και εμείς, και με παρακαταθήκη από τον προηγούμενο σύλλογο, θέλαμε να περάσουμε στον κόσμο της Κομοτηνής πως ο αθλητισμός είναι στάση ζωής, παράγει παιδεία, ήθος και σε συνδυασμό με την κοινωνική ευαισθησία είχαμε μια πολύ δημιουργική χρονιά, όπου οι κόποι μας ανταμείφθηκαν με χαμόγελα, εμπιστοσύνη αλλά και αθλητική καταξίωση μια και από τους πρώτους αγώνες γίναμε το 1ο σωματείο σε βαθμούς στην πόλη. Η ακαδημία μας δομημένη σωστά από την κ. Σούλη Αποστολίδου και τον κ. Στάνισλαβ Προτασιένα, προετοιμάζει τους εκκολαπτόμενους πρωταθλητές με τον σωστό τρόπο μια και πρόκειται για εξειδικευμένους προπονητές του στίβου, με εμπειρία ετών.
 
Ξεκινήσαμε με μια πολύ δυνατή εκδήλωση, με την παρουσίαση του kids athletics, ενός προγράμματος από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, όπου παρουσιάσαμε τον στίβο σε ένα κατάμεστο κλειστό, με παιγνιώδη μορφή και με παράλληλη δράση την παρουσίαση των παιδικών βιβλίων της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Άννας Βερούλη και του Νίκου Μιχαλόπουλου. Μια εκδήλωση όπου τα παιδιά με διαδραστικό τρόπο συμμετείχαν και έμαθαν από δυο καταξιωμένους αθλητές πως πετάμε ακόντιο.
 
Συμμετείχαμε στην Χριστουγεννιάτικη προπονητική ημερίδα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και κλείσαμε με χριστουγεννιάτικη γιορτή και χορό μέσα στο γήπεδο με τον Άη Βασίλη.
 
Συμμετείχαμε στην εθελοντική δράση «Ο άη Βασίλης άργησε μια μέρα» με το «ψηλότερο δέντρο από γάλατα» μαζεύοντας γάλατα ώστε κανένα παιδί της πόλης μας να μην του λείψει, το γάλα που είναι τόσο σημαντικό για τη διατροφή μας. Τα παιδιά του ΠΑΣ Πρωταθλητών αυτό το γνωρίζουν καλά!
 
Διασυλλογικά πρωταθλήματα, πανελλήνια και διακρίσεις και μετάλλια, η αναμενόμενη πορεία του αγωνιστικού μας τμήματος όπου ηγείται αυτού ο κ. Τσιπουρίδης Χρήστος.
 
Πήραμε μέρος και σε αρκετές εθελοντικές εκδηλώσεις, μια και η οικογένεια του ΠΑΣ, παράγει παιδεία μέσα και έξω από το γήπεδο.
 
Κλείσαμε την χρονιά με πολύ χαρά και με μια κορυφαία εκδήλωση την «Πανθρακική Ολυμπιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού» και με κορύφωση τους Stavento να τραγουδάνε μέσα στο ΔΑΚ για τα παιδιά όλης της πόλης! Ήταν μια εκδήλωση όπου συμμετείχε όλη η Κομοτηνή, αθλητικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι, παιδικοί σταθμοί, φροντιστήρια.
Ένα παζλ αθλημάτων όπως ακριβώς στους ολυμπιακούς αγώνες, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν όλα τα αθλήματα και όλους όσους δραστηριοποιούνται στην πόλη μας και παράγουν πολιτισμό. Τρομερή εικόνα! Ένα ΔΑΚ γεμάτο παιδιά και τους γονείς καμαρώνοντας να τα χειροκροτούν. Κλείσαμε την σχολική και προπονητική χρονιά με τον καλύτερο τρόπο μια και ο Μιχάλης ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους. 

Είμαστε στα σκαριά για το καλεντάρι του ΠΑΣ Πρωταθλητών 

ΠτΘ: Για την νέα χρονιά θα δούμε δραστηριότητες σαν αυτές που πραγματοποιήσατε πέρσι; Ετοιμάζεται κάτι;
Φ.Θ.:
Ήδη έχουμε κάποιες πρώτες ιδέες και είμαστε στα σκαριά για το καλεντάρι του ΠΑΣ Πρωταθλητών αλλά θα ήθελα να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες πρώτα πρώτα και μετά να το ανακοινώσουμε επίσημα. 

«Ο στίβος είναι ο βασιλιάς των αθλημάτων αλλά και η βάση» 

ΠτΘ: Το αντικείμενο της δραστηριοποίησής σας είναι αποκλειστικά και μόνο ο στίβος;
Φ.Θ.:
Ο στίβος είναι ο βασιλιάς των αθλημάτων αλλά και η βάση όλων αυτών.
Δεν μπορείς να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι σε οποιοδήποτε άθλημα χωρίς να κάνεις ζέσταμα, άρα στίβο. Δραστηριοποιούμαστε αποκλειστικά και μόνο στο στίβο.
 
ΠτΘ: Υπήρξαν κάποιες διακρίσεις αθλητών σας την περσινή χρονιά;
Φ.Θ.:
Σε πανελλήνιο επίπεδο ο Ιάσων Θανοπουλος ήταν 2ος στο δίσκο στο πανελλήνιο στη Λάρισα και 3 αθλητές μας αγωνίστηκαν στον τελικό των αγωνισμάτων τους.
 
ΠτΘ: Πόσα παιδάκια απαρτίζουν τις ακαδημίες σας.
Φ.Θ.:
50 στο προαγωνιστικό τμήμα και 30 στο αγωνιστικό. 

«Ο Δήμος Κομοτηνής, είναι πάντα δίπλα μας και στηρίζει όλη αυτή την προσπάθειά μας» 

ΠτΘ: Η πολιτεία είναι κοντά σας σε αυτήν την προσπάθεια; Συνεισφέρει όσο θα θέλατε;
Φ.Θ.:
Η πόλη μας είναι μια μικρή πόλη με μικρές δυνατότητες. Ευτυχώς και για καλή μας τύχη υπάρχουν άνθρωποι του αθλητισμού που μας στηρίζουν. Ο Δήμος Κομοτηνής, είναι πάντα δίπλα μας και στηρίζει όλη αυτή την προσπάθειά μας, ακόμα και τώρα σε καιρούς κρίσης, δίνοντας μας έτσι την ευκαιρία να αναπτύξουμε τον στίβο αλλά και τα του αθλητισμού γενικότερα.
 
Είμαστε αληθινά ευγνώμονες και τον ευχαριστούμε από καρδιάς και περισσότερο την μέντορα όλων των παιδιών της πόλης – όσον αφορά τον αθλητισμό- την κ. Νατάσα Λιβεριάδου. 

«Φέτος θα είμαστε πολύ δυνατοί καθώς έχουμε ήδη κλείσει αξιόλογες μεταγραφές» 

ΠτΘ: Πόσο σημαντικό είναι για εσάς από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας να είστε πρώτοι από τους υπόλοιπους συλλόγους που ασχολούνται με τον στίβο στην Κομοτηνή σύμφωνα με την Βαθμολογία Διασυλλογικών και Πανελλήνιων πρωταθλημάτων για το έτος 2016;
Φ.Θ.:
Αυτό δείχνει τις δυνατότητες μας. Παρά το γεγονός ότι είχαμε κάποιες ατυχίες και μερικούς τραυματισμούς είμαστε πρώτοι και στη βαθμολογία στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Φέτος θα είμαστε πολύ δυνατοί καθώς έχουμε ήδη κλείσει αξιόλογες μεταγραφές.
 
ΠτΘ: Οι στόχοι σας για το 2017;
Φ.Θ.:
Πέρα από την υγεία, βασικό μας στόχος είναι να καταφέρουμε μια μέρα να γυμνάσουμε όλη την πόλη και φυσικά να δούμε στο πιο ψηλό βάθρο του στίβου και της ζωής τα παιδιά του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής.

Εγγραφές, πληροφορίες 

ΠτΘ: Οι εγγραφές για την νέα χρονιά έχουν ξεκινήσει. Ποια τμήματα θα λειτουργήσουν φέτος;
Φ.Θ.:
Οι εγγραφές ξεκίνησαν και ήδη τα περισσότερα τμήματα –εκτός των ενηλίκων έχουν ξεκινήσει.
Εμείς οι γονείς πρέπει πρώτα να τακτοποιήσουμε τα παιδιά μας και μετά εμάς τους ίδιους.
 
Η ακαδημία περιλαμβάνει το νηπιακό και το παιδικό τμήμα και φυσικά το εφηβικό, όπου τα παιδιά έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 1 Σεπτεμβρίου. Το αγωνιστικό τμήμα, πέρα από ένα μικρό διάλλειμα τον Αύγουστο, δεν σταματά ποτέ την προετοιμασία.
 
Υπάρχει και το τμήμα προετοιμασίας για το ΤΕΦΑΑ αλλά και στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, όπου και αυτό ξεκίνησε ήδη.
 
ΠτΘ: Οι ενδιαφερόμενοι που μπορούν να απευθυνθούν;
Φ.Θ.:
Καθημερινά στο Πανθρακικό στάδιο (πίσω από τον ΟΑΕΔ) από τις 4:30 το απόγευμα.
Υπεύθυνος προπονητών και αγωνιστικού τμήματος: Χρήστος Τσιπουρίδης τηλ. 6974786528
Υπεύθυνοι ακαδημιών: Σούλη Αποστολίδου τηλ. 6949473004 και Στάνισλαβ Προτασιένα τηλ. 6997222083
 
Οι προπονήσεις γίνονται στο Πανθρακικό, στην Μεταλλουργική και στο 11ο δημοτικό, όπου μας έχει παραχωρηθεί η αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.