Εναρξη των Χριστουγεννιατικων εκδηλωσεων σημερα

Ξεκινούν σήμερα 12 Δεκεμβρίου οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής «Χίλια συν ένα χαμόγελα». Με κέντρο την πλατεία και με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της πόλης ο δήμος Κομοτηνής υπόσχεται ένα εικοσαήμερο εκδηλώσεων που στόχο έχουν να ομορφύνουν τις δύσκολες μέρες των συμπολιτών μας.

Τις εκδηλώσεις και τους στόχους τους παρουσίασαν χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Κοτσάκης και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης «ΟΡΦΕΑΣ» κ. Φελίνα Καζάκου.

Για νότα χαράς και αισιοδοξίας μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μίλησε ο κ. Κοτσάκης που ανέφερε ότι οι γιορτές εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Φως και Πνεύμα». Όπως είπε στόχος είναι να δώσουν μια νότα αισιοδοξίας στους πολίτες ενώ ανέφερε ότι οι φετινές γιορτές περιλαμβάνουν πληθώρα εκδηλώσεων. Ο κ. Κοτσάκης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές τονίζοντας ότι έχει καταβληθεί μια συλλογική προσπάθεια όχι μόνο από τους διοργανωτές αλλά και από το προσωπικό και κύρια από τους συλλόγους, τους φορείς, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις αλλά και τους χορηγούς.

Για προσπάθεια εορταστικού κλίματος μίλησε η κ. Καζάκου με δράσεις που αναφέρονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Κομοτηνής «Φως και πνεύμα». Η κ. Καζάκου αναφέρθηκε στους δύσκολους καιρούς που περνά η ανθρωπότητα «και τα μηνύματα που παίρνουμε κάθε άλλο παρά σε εορταστικό συνειρμό οδηγούν. Κάναμε μια τεράστια προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να χρωματίσουμε την πραγματικά γκρίζα πραγματικότητα όλων μας και κυρίως των παιδιών μας και μέσα από αυτά από τα παιδιά της πόλης μπορούμε να περάσουμε ευχάριστα και χαρμόσυνα μηνύματα σε όλους τους συμπολίτες μας. Και αυτό πιστεύω ότι είναι το μήνυμα αυτών των εκδηλώσεων. Η αλληλεγγύη μεταξύ μας που δείχνει την εσωτερική καλοσύνη και τη στήριξη των συνανθρώπων μας». Όπως είπε η κ. Καζάκου ο πυρήνας των εκδηλώσεων είναι διπολικός. «Από τη μια δεν λησμονούμε τους συμπολίτες μας και κυρίως στα παιδιά της πόλης μας καθώς και τα παιδιά που θα επισκεφθούν την πόλη μας, και έχουμε ετοιμάσει για αυτά άπειρα θεατρικά παραμύθια, εργαστήρια, μάγους κουκλοθέατρα, κινούμενα σχέδια, ένα μαγικό ταξίδι στη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Από την άλλη όλοι εμείς, που δυστυχώς μεγαλώσαμε, μπορούμε μέσα από τα παιδιά μας και με όλες τις παράλληλες δράσεις που αναπτύσσονται, – και αναφέρομαι σε μουσικές παραστάσεις, εκδηλώσεις με ανθρώπινο μήνυμα, αλλά πάνω απ’ όλα την ύπαρξη και δημιουργία της χριστουγεννιάτικης μικροπολιτείας στο κέντρο της πόλης που απευθύνεται σε όλους μας να συμμετέχουμε». Η κ. Καζάκου αναφέρθηκε στην προσφορά των μη κυβερνητικών οργανώσεων, πολιτιστικών συλλόγων, νηπιαγωγείων της πόλης που καθόλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα προσφέρουν μηνύματα, ενημέρωση καθώς και πάρα πολλές εκπλήξεις. «Ήταν πολύ συγκινητική η ανταπόκριση όλων αυτών των φορέων στο κάλεσμά μας. Στο κέντρο όλων αυτών βρίσκεται το περίπτερο αγάπης όπου πιστεύουμε ότι και η πιο μικρή συνεισφορά των συμπολιτών μεγιστοποιείται και πιάνει τόπο στη ζωή και στην καρδιά όλων μας» σημείωσε.

Παρουσίαση εκδηλώσεων

Ακολούθησε η παρουσίαση των εκδηλώσεων η επίσημη έναρξη των οποίων ξεκινά την Παρασκευή στο κέντρο της Πόλης παρουσία των μικρών από τους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου, την παιδική χορωδία του δήμου, την μπάντα του δήμου, μια μεγάλη παρέα από ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ και όλο αυτό το σκηνικό θα κλείσει με την συναυλία των Ονειράμα. Όλες τις υπόλοιπες ημέρες στην πλατεία θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που αφορούν στα παιδιά παρουσία ειδικών παιδαγωγών, παιδαγωγών των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κομοτηνής και εξειδικευμένων ψυχαγωγών. Μέσα στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιούνται πρωί και απόγευμα εκδηλώσεις. «Εκείνο που θεωρώ επιτυχία είναι το γεγονός ότι φέτος κάναμε μερική αποκέντρωση των εκδηλώσεων μεταφέροντας παράλληλες δράσεις στους πεζοδρόμους και σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Η κ. Καζάκου ευχαρίστησε το Σωματείο Ένδυσης και Υπόδησης που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή τους και συμμετέχει ενεργά ως χορηγός των εκδηλώσεων και «για αυτό το λόγο θα δείτε θα πλημμυρίσει όλη η αγορά της πόλης από μουσικές και χάπενιγκς», ενώ όλα τα σχολεία της πόλης θα συμμετέχουν στο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η κ. Καζάκου
στάθηκε σε μερικές εκδηλώσεις όπως η παρουσίαση της Opera Imaginaire που απευθύνεται σε μικρά παιδιά, θεατρικές παραστάσεις από μαθητές δημοτικών σχολείων. “Θα εμφανιστούν όλες οι χορωδίες του δήμου Κομοτηνής και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών που για δύο μέρες στο κέντρο της πλατείας θα ακούσουμε κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες σε αγγλικά γαλλικά γερμανικά και ισπανικά». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο παιχνίδι «Στο δρόμο προς τη Φάτνη» από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού σε συνεργασία με ομάδες της Οργάνωσης από τις γειτονικές πόλεις. Τέλος στις 28 θα παρουσιαστεί το παιδικό θέατρο της Κάρμεν Ρουγγέρη το «Παιδί και το Όνειρο» στην κεντρική αίθουσα του Αμφιθεάτρου της Νομικής που ήταν ένα αίτημα πολλών γονέων και μικρών συμπολιτών μας. «Προσπαθήσαμε μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα να παρουσιάσουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα περιορίζοντας τα έξοδα. Αν δείτε όλες μας οι δράσεις γίνονται από οργανώσεις, φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους χωρίς να επιβαρύνουν ιδιαίτερα τον προϋπολογισμό των εκδηλώσεων». Ευχαρίστησε το Σωματείο Αρτοποιών του Νομού Ροδόπης που «για όλο αυτό το χρονικό διάστημα θα γλυκαίνει τους περιπάτους μας στην κεντρική πλατεία της πόλης», το Σωματείο Ένδυσης και Υπόδησης, την COSMOTE μέγα χορηγό των εκδηλώσεων, την εταιρεία United Colors of Benetton και τoν κ. Ματεοσιάν, τα παιδικά eponymo Kid, την επιχείρηση Arte Maxima, το Σπίτι του Γλυκού, τα Ζαχαροπλαστεία Νίκος και Νεντίμ, το κέτερινγκ Μικρό παζάρι, το ξενοδοχείο Ξενία, την εταιρία Μπολερό, την εταιρεία σύμβουλοι επενδύσεων Αιχμή, καθώς επίσης και τους χορηγούς επικοινωνίας που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά τους.

Στόχος να καθιερώσουμε τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ως ένα σημαντικό γεγονός στην πόλη μας με αφορμή τις περσινές εκδηλώσεις και τα μηνύματα που πήραμε από αυτές. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε το σκοπό μας και ότι ήδη οι γιορτές αποτελούν θεσμό για την πόλη».

Να σημειωθεί ότι το κόστος των εκδηλώσεων σύμφωνα με το δήμαρχο Κομοτηνής είναι 150000 ευρώ.

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.