Ενα υπεροχο ταξιδι στον κοσμο του παραμυθιου

Μια όμορφη βραδιά γεμάτη με παραμύθια είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν την Παρασκευή το βράδυ στο Τουριστικό Περίπτερο Νυμφαίας. Το βράδυ αυτό επέλεξαν οι πολιτικοί της περιοχής μας να διηγηθούν παραμύθια στα πλαίσια της εκδήλωσης με θέμα «Οι πολιτικοί αφηγούνται παραμύθια». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη ΔΕΠΑΚ σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, με την ευκαιρία του εορτασμού της έλευσης του νέου έτους.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν με προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Κομοτηνής, όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», ο Αθλητικός Σύλλογος Μεσοχωρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κοσμίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πανδρόσου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθοχωρίου και ο Σύλλογος Στρατώνων.

Στόχος των διοργανωτών της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν να αποδείξουν ότι οι πολιτικοί, όπως και οι άνθρωποι που στελεχώνουν τους πολιτιστικούς συλλόγους, έχουν την ικανότητα να αφηγούνται αλλά και ταυτόχρονα ότι μπορούν να κατανοούν παραμύθια γεμάτα ευαισθησία.

«Ο Δήμος Κομοτηνής μέσω της ΔΕΠΑΚ και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ επιχειρεί να γιορτάσει απόψε το άγιο πνεύμα των ημερών, των Χριστουγέννων και τη Πρωτοχρονιάς, με μια τελείως ξεχωριστή εκδήλωση, μια εκδήλωση όπου οι πολιτικοί του δήμου και του νομού μας θα αφηγηθούν παραμύθια στους συνδημότες μας.

Είναι μια πολύ όμορφη βραδιά που αποδεικνύει ότι οι πολιτικοί έχουν και ευαισθησίες και οράματα και μπορούν να μιλάνε με τη γλώσσα των ευαίσθητων ανθρώπων, με τη γλώσσα των συνειδητοποιημένων ανθρώπων που είναι η γλώσσα των παιδιών, η γλώσσα των παραμυθιών. Ευχόμαστε από την αποψινή βραδιά όλοι να αποκομίσουμε τα μηνύματα που πρέπει και να κάνουμε ένα βήμα για να ομορφύνουμε τη ζωή μας», τόνισε η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Σοφία Μενεσελίδου. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δε τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου για τη συμμετοχή τους, αλλά και την ηθοποιό Μαρία Παπαδοπούλου και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Δημήτρη Παπασταμάτη για την σημαντική συμβολή τους στη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια, οι πολιτικοί μας είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον φανταστικό κόσμο του παραμυθιού, ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό παραμύθι.

Πρώτος ο δήμαρχος Κομοτηνής Τάσος Βαβατσικλής αφηγήθηκε το παραμύθι με τίτλο «Το κοριτσάκι με τους αναπτήρες», το οποίο μετονόμασε, «Ο αναπτήρας που έκαψε την αδιαφορία μας».

Δεύτερη η βουλευτής Χρύσα Μανωλιά με το παραμύθι «Χριστουγεννιάτικοι μουσαφίρηδες του Γέρου Πέτρου» που το ονόμασε «Για μια κοινωνία αλληλεγγύης» που τόσο την έχουμε ανάγκη.

Τρίτος ο πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Μίμης Αϊδήνογλου αφηγήθηκε ένα πολύ όμορφο παραμύθι, το «Ελπίδα και ο παπουτσής». Επόμενος παραμυθάς ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παύλος Δαμιανίδης με το ξεχωριστό παραμύθι «Φρικαντέλα η μάγισσα» που μισούσε τα κάλαντα.

Ακολούθησε με ένα πολύ όμορφο παραμύθι για εργοδότες και εργαζόμενους και το Νικολάκη από τον καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη.

Υπέροχο ποντιακό παραμύθι με τίτλο «Η αχόρταγη ψυχή» είπε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου-Περιβάλλοντος Βασίλης Κυπριανίδης.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας-Παιδείας-Νεολαίας Γιώργος Μανανάς διηγήθηκε το παραμύθι «Βρωμοχώρι», ενώ ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης-Λαϊκών Αγορών-Καταστημάτων Ρεσήτ Τζεμήλ αφηγήθηκε το παραμύθι «Ο Θεός και ο Άνθρωπος».

Με ένα κλασικό παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο σκληρόκαρδος γίγαντας» έκλεισε τη βραδιά η οικοδέσποινα, Σοφία Μενεσελίδου.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.