Ενα «βουνο» τροφιμα παρεδωσε ο αργοπορημενος Αη Βασιλης στις κοινωνικες υπηρεσιες του Δημου Κομοτηνης

6,5 συνολικά τόνοι τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν κατά τη φετινή εθελοντική δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα»

Ένα «βουνό» τρόφιμα, που στην κυριολεξία μεταφράζεται σε 6,5 συνολικά τόνους τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης είναι ο τελικός απολογισμός της φετινής εθελοντικής δράσης «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα» που πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, με την συμμετοχή 50 συλλόγων αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.
 
Τα συγκεντρωθέντα είδη διαχωρίστηκαν και συσκευάστηκαν από τους εθελοντές της δράσης, σε περισσότερα από 2000 δέματα, τα οποία μαζί με ακόμα 6 σάκους τροφίμων του Άη Βασίλη και 7 σάκους με βρεφικά είδη, παραδόθηκαν χθες από μέλη της οργανωτικής επιτροπής στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής και συγκεκριμένα τον αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νίκο Σωτηρακόπουλο, απ’ όπου και θα ξεκινήσει η διανομή τους στις δικαιούχους οικογένειες του Δήμου μας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι και η ανώνυμη προσφορά ενός τόνου ελαιολάδου που θα συσκευαστεί και θα παραδοθεί το επόμενο διάστημα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Ξάνθης «Κατασκηνωτές», ενισχύοντας τη δράση, παρέδωσε στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής ρούχα που συγκέντρωσε και τα οποία επίσης θα διατεθούν στους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη.
 
Την ικανοποίηση της εκ μέρους του συνόλου της οργανωτικής επιτροπής και των εθελοντών της δράσης για την ενεργοποίηση όλης της τοπικής κοινωνίας εξέφρασε η κ. Άρτεμις Τσολάκη, ενώ η κ. Εύα Σκότη υπογράμμισε το γεγονός της συγκέντρωσης ενός μεγάλου αριθμού βρεφικών ειδών, τα οποία, όπως τόνισε, είναι είδη μεγαλύτερης αξίας. 

Νίκος Σωτηρακόπουλος «Αποδεικνύεται πως η Κομοτηνή διακατέχεται από άμυλα και αναγνωρίζει πως όταν είμαστε ενωμένοι πάντα νικάμε»

Τις θερμές ευχαριστίες της δημοτικής αρχής προς τους εθελοντές αλλά και το σύνολο των συμπολιτών μας εξέφρασε με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, κάνοντας λόγο για μία πραγματική δράση αλληλεγγύης, η οποία θα πρέπει να συνεχιστεί.
 
«Ευχαριστώ στους εθελοντές και όλους τους συμπολίτες μας που γιατέταρτη συνεχή χρονιά έκαναν πραγματικότητα αυτή την τόσο σημαντική δράση» υπογράμμισε ο ίδιος χαρακτηριστικά τονίζοντας πως με τον τρόπο αυτό «δίνουν μία πολύτιμη βοήθεια και στην κοινωνική δράση του Δήμου και κατ’ επέκταση στους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη».
 
Ο κ. Σωτηρακόπουλος στάθηκε στο γεγονός της συλλογικότητας της εθελοντικής αυτής δράσης τονίζοντας πως η συμμετοχή σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας αποδεικνύει «πως η Κομοτηνή διακατέχεται από άμυλα και αναγνωρίζει πως όταν είμαστε ενωμένοι πάντα νικάμε».

900 οικογένειες του Δήμου Κομοτηνής θα μοιραστούν τα συγκεντρωθέντα είδη

Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος τα συγκεντρωθέντα είδη θα δοθούν σε 900 περίπου οικογένειες, οι 300 εκ των οποίων από τους οικισμούς του Δήμου και οι 600 μέσα από την Κομοτηνή, αποτελώντας «μια μικρή ανάσα σε όσους βρίσκονται σε δυσχερή θέση».
 
«Φυσικά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα της φτώχειας καθώς, όπως γνωρίζουμε, υπάρχουν περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ και άλλοι τόσοι που λαμβάνουν την κάρτα αλληλεγγύης» υπογράμμισε για να επισημάνει πως τα συγκεντρωθέντα είδη της δράσης θα δοθούν σε όσους δεν λαμβάνουν τα βοηθήματα αυτά. 

Ραντεβού στις 14 Ιανουαρίου του 2017 για την δράση « Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα 5»

Κλείνοντας η κ. Τσολάκη υπενθύμισε πως η δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα 5» θα λάβει χώρα από τις 14 έως τις 22 Ιανουαρίου του 2017, καλώντας τους συμμετέχοντες συλλόγους να αξιοποιήσουν το μεγάλο αυτό διάστημα για να αποφασίσουν και να εντάξουν στον προγραμματισμό τους τις δράσεις τους ώστε « να έχουμε και μεγαλύτερη συμμετοχή και μεγαλύτερες δράσεις και σαφώς ένα καλύτερο αποτέλεσμα του χρόνου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.