Ενα βημα πιο κοντα η υδροδοτηση της Κομοτηνης απο το φραγμα Γρατινης

Εκ νέου έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του φράγματος

Ένα βήμα πιο κοντά στην υδροδότηση της Κομοτηνής από το φράγμα της Γρατινής, μέσω του αγωγού που θα κατασκευάσει ο Δήμος Κομοτηνής, ανοίγει η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου: «Υδροδότηση ΑΗΣ Κομοτηνής – Φράγμα Γρατινής Ν. Ροδόπης».
 
Όπως είναι γνωστό, η κατασκευή του αγωγού διασύνδεσης του Υδραγωγείου της Κομοτηνής με το φράγμα Γρατινής εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό για την ύδρευση που έχει κάνει ο Δήμος Κομοτηνής θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή του αγωγού διασύνδεσης του Υδραγωγείου της Κομοτηνής με το φράγμα Γρατινής, το οποίο τροφοδοτεί με νερό το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής.
 
Ο αγωγός φέρεται να βρίσκεται στο τελικό  στάδιο ωρίμανσης, και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης από τη ΔΕΗ, ενώ έχουν κατατεθεί η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του αγωγού μαζί με την ανανέωση των Περιβαλλοντικών όρων του φράγματος από την ίδια τη ΔΕΗ.
 
Αν και όταν εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι, θα ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή του αγωγού, παρόλο που θα πρέπει να αναζητηθεί τρόπος χρηματοδότησής του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.