Ενα ταξιδι στην Ιστορια με βαλιτσες γεματες παιδικα παραμυθια

Η πολυβραβευμένη συγγραφέας Μαρία Αγγελίδου στην Κομοτηνή - Μαρία Αγγελίδου «Η Ιστορία δεν είναι χωμένη στα χρονοντούλαπα. Είναι μέσα στα σπίτια μας, είναι έξω στους δρόμους, είναι παντού»

Στο Βαρόσι Art Cafe, καλεσμένη από τα «Βιβλιοχαρτοπωλεία Βαφειάδης» βρέθηκε η πολυβραβευμένη συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, κ. Μαρία Αγγελίδου . Η συγγραφέας επισκέπτεται πόλεις της βορείου Ελλάδας για να συναντήσει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες που αγαπούν, ταξιδεύουν, μαθαίνουν, έχουν ενθουσιασμό και περιέργεια.

Μέσα στη «βαλίτσα» της κουβαλά μυθολογικά, ιστορικά και βυζαντινά παραμύθια που δεν χάνει ευκαιρία να αφηγείται σε όσους πιστεύουν πως «η ιστορία δεν είναι απλά ένα μάθημα» και το Βυζάντιο  ένας «συναρπαστικός κόσμος γεμάτος χρώματα». Η ίδια μίλησε για τη σειρά ιστορικών παραμυθιών μέσα από την οποία παρουσιάζει σημαντικά γεγονότα της αρχαιότητας, προσπαθώντας να ταξιδέψει τον αναγνώστη και να τον κάνει να σταθεί απέναντί της με τρόπο αλλιώτικο…

Μαρία Αγγελίδου «Η Ιστορία είναι ζωή, είμαστε εμείς, και άλλοι σαν εμάς, που έζησαν πριν από μας»

«Η Ιστορία είναι ζωή, είμαστε εμείς, και άλλοι σαν εμάς, που έζησαν πριν από μας, ή θα ζήσουν έπειτα από μας», είπε όταν την ρωτήσαμε τι σημαίνει για την ίδια ιστορία. «Δεν αποτελείται από σωστές και λανθασμένες απαντήσεις, δεν μετριέται με βαθμούς, δεν είναι χωμένη στα χρονοντούλαπα. Είναι μέσα στα σπίτια μας, είναι έξω στους δρόμους, είναι παντού» εξήγησε.

Δέσποινα Τεπερίδου Βαφειάδη «Εκδηλώσεις σαν αυτή λείπουν από την επαρχεία»

«Εκδηλώσεις σαν αυτή λείπουν από την επαρχεία», είπε με την σειρά της η κ. Δέσποινα Τεπερίδου Βαφειάδη, «εξ ου και θελήσαμε να φέρουμε την αγαπημένη συγγραφέα κοντά μας για να γνωρίσει το κοινό και οι αναγνώστες με την σειρά τους να έρθουν σε επαφή με τον άνθρωπο πίσω από τις λέξεις». Η ίδια εξάλλου δίνει ιδιαίτερη σημασία στα παιδικά βιβλία αφού, όπως τόνισε εμφατικά, «ένας νέος που μαθαίνει να διαβάζει γίνεται ένας ενήλικας που αγαπά τη γνώση».

Μικροί αναγνώστες εν δράσει!

Η συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία των μικρών της θαυμαστών που την πλησίασαν μετά την συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μέλη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου, με την πρόεδρο, κ. Χάιδω Γούλα και την διευθύντρια, κ. Ελευθερία Σιώπη, ως συνδιοργανωτές. Την ίδια μέρα η κ. Αγγελίδου είχε βρεθεί μαζί με μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής στις εγκαταστάσεις του σχολείου, μιλώντας μαζί τους για όσα συνέβησαν στο παρελθόν, όσα συμβαίνουν στο παρόν και όσα πρόκειται να συμβούν στο μέλλον.

Η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων εξήγησε πως οι μικροί αναγνώστες ετοίμασαν μία όμορφη έκπληξη στην αγαπημένη τους συγγραφέα, παρουσιάζοντάς της ένα μικρό θεατρικό, ενώ στην συνέχεια σαν επαγγελματίες δημοσιογράφοι της ζήτησαν μία συνέντευξη κάνοντάς της τις πιο απίστευτες ερωτήσεις!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.