Ενα συναινετικο «διαζυγιο» και ενας πολιτισμενος διαλογος

Την επέτειο «γάμου» του, ουσιαστικά της λύσης του «γάμου» του ή του διαζυγίου του, γιόρτασε πριν από λίγες ημέρες ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με το «ΠΟΤΑΜΙ» Σταμάτης Κουρούδης. Επέτειο «γάμου» με τον πολιτικό σχηματισμό που εκπροσωπούσε μέχρι πρότινος και καθότι όπως πολλάκις έχει αποδείξει διαθέτει χιούμορ… ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό, φωτογραφικό υλικό από την ημέρα του «αρραβώνα» με τον επικεφαλής του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» Σταύρο Θεοδωράκη, επισημαίνοντας στη σχετική λεζάντα πως ο γάμος αυτός «δεν κράτησε ούτε επτά μήνες» λόγω «προφανούς ασυμφωνίας χαρακτήρων».
 
Τα της συμμετοχής του κ.Κουρούδη στα της πολιτικής ζωής της περιοχής αλλά και στα κεντρικά όργανα του κόμματος, όπως αντίστοιχα και το σκηνικό αλλά και το παρασκήνιο της αποχώρησής του, οι δημοσιολογούντες τα γνωρίζουμε λίγο πολύ … Παρόλα αυτά ο διάλογος που διεξήχθη με αφορμή την ανάρτηση αυτή, μεταξύ διαδικτυακών φίλων του κ.Κουρούδη, μεταξύ των οποίων ο κ. Γιώργος Βολουδάκης, επίσης στέλεχος του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» στην Ροδόπη, είναι άκρως ενδιαφέρων κυρίως σε ό,τι αφορά την έως τώρα πορεία και τις επιλογές ενός νεοσύστατου πολιτικού φορέα που κατά την ίδρυσή του τουλάχιστον επιθυμούσε να εκπροσωπήσει το νέο, το άφθαρτο, το διαφορετικό.
 
Ενδιαφέρων και πολυάνθρωπος διάλογος που το ότι συνέβη μέσω των social media έχει τη δική του συμβολική, επαληθεύοντας την άποψη ότι πολλές οι μεταβάσεις που έχουν συμβεί στην εποχή μας, και μία από αυτές η αλλαγή στον χώρο διεξαγωγής του διαλόγου που παλιά ήταν η αγορά και τα τελευταία χρόνια το καφενείο. Πολλές οι μεταβάσεις που δεν αξιολογούν, ως χωροθετήσεις αυτές καθεαυτές, την ποιότητα του διεξαγόμενου διαλόγου, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι όμως κέρδος, γιατί η αποχώρηση του κ.Κουρούδη από το Ποτάμι συνέβη εξαιρετικά κόσμια και λόγω σεβασμού προς την επικείμενη τότε εκλογική διαδικασία.
 
Στο πλαίσιο αυτό είναι  ιδιαίτερα επίσης γόνιμος τόσο ο διαδικτυακός  διάλογος που διεξήχθη μεταξύ των φεισμπουκικών φίλων του κ. Κουρούδη, και πολύ περισσότερο ότι  ιδρυτικά μέλη του Ποταμιού στον νομό μας όπως ο κ.Βολουδάκης γράφει, προσπαθώντας να εξηγήσει,   σε κλίμα πλήρους σεβασμού προς το πρόσωπο του κ.Κουρούδη, όσα συντέλεσαν στην αποχώρησή του,  ως ΜΕΛΟΣ φυσικά ενός κόμματος στο οποίο εξακολουθεί να ανήκει, καταλογίζοντάς τη όμως σαφώς στα λάθη του κόμματος!!!

Γιώργος Βολουδάκης όμως…   

«Η περίπτωση του Σταμάτη ήταν ένα από τα λάθη που έκανε το κόμμα»

«Το να κάνουμε κριτική τόσο αυστηρή σε ένα κόμμα το οποίο σε ούτε δύο χρόνια είχε να κάνει τρεις εκλογικές αναμετρήσεις συν όλα τα υπόλοιπα νομίζω ότι μας αδικεί όλους.( Αναφέρομαι στα σχόλια κάποια από τα οποία είναι ελεεινά) και όχι στο post). Η περίπτωση του Σταμάτη ήταν ένα από τα λάθη που έκανε αυτό το κόμμα. Όσο και αν προσπαθήσαμε να το αναστρέψουμε, δεν μπορέσαμε. Από το σημείο όμως αυτό μέχρι το να μιλάμε για πολιτικαντισμό και έλλειμμα σοβαρότητας υπάρχει μεγάλη απόσταση. Το κόμμα αυτό έπρεπε να βρει ένα τρόπο να σπάσει το κατεστημένο και τις κομματικές νοοτροπίες δεκαετιών χωρίς οικονομικούς πόρους και σε σύντομο και πυκνό πολιτικό χρόνο με τη χώρα να αργοπεθαίνει και την ψυχολογία του κόσμου να είναι μηδενισμένη.
 
Η επιλογή πολιτικών που θα έφερναν και την τελευταία ψήφο ώστε να υπάρξει ένα αποδεκτό ποσοστό που θα μπορούσε να έχει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις είχε δυστυχώς αυτή τη παράμετρο που δεν μας άρεσε αλλά ήταν θεωρητικά στο τραπέζι. Άλλωστε σε επίπεδο πολιτικών θέσεων στην πράξη, δεν νομίζω ότι υπήρξαν εκπτώσεις. Αυτό το εγχείρημα λοιπόν του ανοίγματος σε πολιτικούς που θα έφερναν ψήφους δεν πέτυχε, γιατί η κοινωνία αρέσκεται σε υποσχέσεις και μόνο και όχι στην αποτύπωση μιας πραγματικής κατάστασης, πράγμα που θα πληρώσουμε όλοι μας σύντομα και με τραγικό τρόπο. Το θέμα μας ως χώρα δεν έχει λήξει καθόλου.
 
Η ευκαιρία που το Ποτάμι ζήτησε για να φέρει κάτι νέο δεν δόθηκε. Προτιμούν οι μεγάλες κοινωνικές ομάδες τους άεργους πολιτικούς και τα παιδιά πολιτικών δυναστειών από ανθρώπους της εργασίας και της αγοράς. Προτιμούν να «ξεχνούν» και να επιβραβεύουν ξανά και ξανά τους καθ’ έξιν πραγματικούς πολιτικάντηδες. Αυτούς που ξεχνούν τις καταθέσεις τους, που ξεχνούν τα μίξερ και τις τοστιέρες της SIEMENS, Ξεχνούν τις τραγικές αποφάσεις τους και τη δημιουργία του κομματικού στρατού τους. Ας ξεσπάσουν λοιπόν όλοι πάνω σε αυτό το κόμμα. Αυτός που τελικά θα χάσει είναι η πατρίδα. Αυτοί που απαρτίζουν το κόμμα αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις και δουλειές έχουν και ζωή και κυρίως ελάχιστα μπορούν να τους προσάψουν κάποιοι όταν γίνονται συγκρίσεις.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.