Ενα περιστατικο αδιαφοριας, που προκαλει θλιψη

Ένα περιστατικό, που προκαλεί θλίψη και ερωτηματικά, έλαβε χώρα σημερα, λίγο πριν από το μεσημέρι, στην πολυσύχναστη οδό Ορφέως, στο κέντρο της Κομοτηνής. «Πρωταγωνίστρια» του περιστατικού, που μας μετέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ήταν μια γυναίκα ρομά, που ενώ κινούταν στο πεζοδρόμιο μαζί με τα δύο νήπια παιδιά της, ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της.  Το τρομακτικό της όλης υπόθεσης είναι ότι αρκετοί συμπολίτες μας, που διέρχονταν τη στιγμή εκείνη από το σημείο, επέδειξαν προκλητική αδιαφορία για το πάθημα της άτυχης γυναίκας και την προσπερνούσαν δίχως να απλώσουν χείρα βοηθείας. Συγκλονιστικές φιγούρες, σύμφωνα με τις περιγραφές που μας έγιναν,  ήταν  τα δύο μικρά παιδιά της, τα οποία προσπαθούσαν να αντιληφθούν τι είχε συμβεί στη μητέρα τους  και αγωνιωδώς πάσχιζαν να την κάνουν να αντιδράσει.
 
Κόντρα σε αυτήν την αλγεινή συμπεριφορά, μια συμπολίτισσά μας, ιδιοκτήτρια παρακείμενου καταστήματος, έσπευσε να καλέσει τις πρώτες βοήθειες με αποτέλεσμα σε λίγο να σπεύσει στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να παραλάβει τη γυναίκα.
 
Μακριά από εμάς οι γενικεύσεις και η ισοπεδωτική ερμηνεία του ως άνω περιστατικού, παρά ταύτα οφείλουμε να μεταφέρουμε αυτό που διερωτήθηκε η κυρία, που τελικά ενημέρωσε το ΕΚΑΒ, ήτοι κατά πόσον οι συμπολίτες μας που αδιαφόρησαν στη θέα της καταρρεύσασας γυναίκας, θα επεδείκνυαν την ίδια στάση στην περίπτωση που δεν επρόκειτο για ρομά… Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.