Ενα «περασμα» το θελουν οι παραλιες Φαναριου και Αρωγης

Τη Δευτέρα καθορίζει τις θέσεις ο Δήμος Κομοτηνής, που θα αποφασίσει για την παραχώρηση με δημοπρασία ή απευθείας χωρίς δημοπρασία

Σε σχετικά καλή κατάσταση, αν αναλογιστεί κανείς τον βαρύ χειμώνα που προηγήθηκε, βρίσκονται οι παραλίες του Δήμου Κομοτηνής, με την τουριστική σεζόν να έρχεται σύντομα.
 
Το θέμα της καθαριότητας των παραλιών αποτελεί ένα μόνιμο θέμα, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι ήδη οι Βούλγαροι έχουν αρχίσει να προσέρχονται στο Φανάρι, ακόμα και αν ο καιρός δεν έχει ζεστάνει αρκετά.
 

Ήδη έχει προγραμματιστεί εθελοντική δράση την Κυριακή 21 Μαΐου και ώρα 11:00 – 14:00 με στόχο τον καθαρισμό της παραλίας Αρωγής – Φαναρίου, από το Europe Direct, αλλά βέβαια ο χώρος χρειάζεται ένα καλύτερο, μηχανικό καθαρισμό, μιας και οι αναταράξεις του χειμώνα μπορεί να έχουν «θάψει» αρκετά αντικείμενα που ίσως να μην θέλαμε να δουν οι επισκέπτες τους.
 

Βέβαια στον καθαρισμό θα βοηθήσει και η εγκατάσταση καντινών και ομπρελοκαθισμάτων, τουλάχιστον στην περιοχή της Αρωγής, που προχωρά με ταχύτητα από το Δήμο Κομοτηνής, ο οποίος θα συζητήσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 22 Μαΐου.


 
Συγκεκριμένα στο συμβούλιο θα συζητηθεί ο καθορισμός των τμημάτων αιγιαλού – παραλίας Αρωγής και Μέσης, που θα παραχωρηθούν για απλή χρήση σε ιδιώτες με δημοπρασία ή απευθείας χωρίς δημοπρασία, για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού ενώ θα καθοριστεί και το μίσθωμα για τις τυχόν απευθείας και χωρίς δημοπρασία παραχωρήσεις

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.