Ενα παρτι απο τις «Γυναικες» για τις γυναικες

Οι «Γυναίκες της Κομοτηνής» γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας την προσεχή Τρίτη, σε μία βραδιά αφιερωμένη στο γυναικείο φύλο

Μπορεί ο Μάρτιος να είναι συνδεδεμένος στο μυαλό όλων μας με τον εορτασμό της Αποκριάς, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον εορτασμό μίας ιδιαίτερα σημαντικής ημέρας, αυτήν της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.
 
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή, ενώ από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.
 
Με αφορμή την Παγκόσμια αυτή ημέρα, η πλέον κατάλληλη ομάδα της πόλης μας «Οι Γυναίκες της Κομοτηνής» αποφάσισαν μετά και την επιτυχία της περσινής αντίστοιχης διοργάνωσης, να ετοιμάσουν ένα πάρτι αποκλειστικά για τις γυναίκες της Κομοτηνής. Την προσεχή Τρίτη λοιπόν, 8 του Μαρτίου οι «Γυναίκες της Κομοτηνής» γιορτάζουν με τις γυναίκες της Κομοτηνής την «δική τους» ημέρα σε μία βραδιά αφιερωμένη στο γυναικείο φύλο, στο Hobo’s Joint, με πρωτότυπα κοκτέιλς, δώρα και εκπλήξεις αλλά και την κατάλληλη μουσική υπόκρουση. 

Φωτεινή Θάνου «Στόχος μας να υπενθυμίσουμε σε όλες τις γυναίκες ότι έστω και μία μέρα τον χρόνο οφείλουμε να την αφιερώνουμε στον εαυτό μας και να γιορτάζουμε»

«Ετοιμάσαμε το απόλυτο γυναικείο πάρτι, όπως το ονομάσαμε, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» δήλωσε μιλώντας στον «ΠτΘ» η κ. Φωτεινή Θάνου εκ των ιδρυτικών μελών της ομάδας «Γυναίκες της Κομοτηνής» με στόχο όπως επεσήμανε «να υπενθυμίσουμε σε όλες τις γυναίκες ότι έστω και μία μέρα τον χρόνο οφείλουμε να την αφιερώνουμε στον εαυτό μας και να γιορτάζουμε, καθώς επί καθημερινής βάσεως οι γυναίκες πλέον καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ό,τι προστάζουν οι πολλαπλές ιδιότητες που φέρουμε, αυτές της συζύγου, της εργαζόμενης, της μητέρας κ.ο.κ.. Να ανοίξουμε μία παρένθεση σε αυτή την πίεση που ζούμε τον τελευταίο καιρό ».
 
Πρόκειται για την δεύτερη χρονιά που οι «Γυναίκες της Κομοτηνής» γιορτάζουν την ημέρα αυτή με μία διοργάνωση που γίνεται «από γυναίκες για εμάς τις γυναίκες» όπως τόνισε η ίδια. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος των «Γυναικών της Κομοτηνής» οι οποίες δίνουν βήμα στις καθημερινές γυναίκες της πόλης, οι οποίες έχουν ταλέντα, ιδέες και κάτι να πουν και να προσφέρουν. 

«Υπάρχουν πολλές γυναίκες στη πόλη μας με ταλέντα, ιδέες και άποψη που πρέπει να ακουστούν»

«Αυτό που έχουμε συνειδητοποιήσει πλέον μέσω της ιστοσελίδας μας είναι ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες στη πόλη μας με ταλέντα, ιδέες και άποψη που πρέπει να ακουστούν. Αυτός είναι και ο σκοπός του ηλεκτρονικού μας περιοδικού, να βγάζουμε προς τα έξω τα πρόσωπα αυτών των γυναικών» επεσήμανε η κ. Θάνου χαρακτηριστικά για να τονίσει ερωτηθείσα σχετικά με τα επόμενα σχέδια των «Γυναικών» πως «η γυναίκα από τη φύση της είναι δημιουργική. Όσο αναπνέουμε, όσο περπατάμε σ’ αυτή την πόλη, θα δημιουργούμε, θα προσπαθούμε, και το καλό είναι ότι σμίγουμε και δημιουργούμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.