Ενα πανοραμα μαχητικων αθληματων στην Κομοτηνη

Καθήλωσε το κοινό το Budo Festival 3

Ένα μοναδικό υπερθέαμα 9 πολεμικών τεχνών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής. Ο λόγος για το «Budo Festival» που πραγματοποίησε στην πόλη μας ο Σύνδεσμος πολεμικών τεχνών «Άπω Ανατολή» με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής.
 
Η ιδέα γεννήθηκε όταν ο ιθύνον νους της διοργάνωσης, Άγης Βεσεξίδης, πριν μερικά χρόνια συμμετείχε σε ένα φεστιβάλ πολεμικών τεχνών στο Παρίσι. «Γιατί όχι και στην Ελλάδα;» σκέφθηκε και έτσι δημιουργήθηκε το «Budo Festival» που έχει πλέον εξελιχθεί σε θεσμό για την Κομοτηνή, καθώς γνωρίζει ήδη τρεις διοργανώσεις.
 
Παρότι «φτωχότερο» σε συμμετοχές το φετινό Φεστιβάλ λόγω της έκτακτης αλλαγής της ημερομηνίας της διοργάνωσης, οι εντυπωσιακές παρουσιάσεις από διάφορες πολεμικές τέχνες και μαχητικά αθλήματα δεν άφησαν παραπονεμένο κανέναν με την επίλεκτη ομάδα επιδείξεων MAKOTO σε μια επίδειξη πραγματικά βγαλμένη από ταινίες του Χόλυγουντ να έρχεται ως επιστέγασμα του εντυπωσιακού θεάματος που παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι. 

Άγης Βεσεξίδης «Οι προσδοκίες μας είναι η Κομοτηνή να γίνει ένα κέντρο – σήμα κατατεθέν για τις πολεμικές τέχνες»

Μιλώντας στον «ΠτΘ» ο κ. Άγης Βεσεξίδης στον απόηχο της διοργάνωσης σημείωσε πως, πέρα από το θέαμα, και σε επίπεδο συμβολικής η διοργάνωση είναι ιδιαιτέρως σημαντική αφού «είναι μια κίνηση με την οποία θέλουμε να δείξουμε ότι μπορεί οι πολεμικές τέχνες έχουν διαφορές μεταξύ τους αλλά μπορούμε να συνυπάρχουμε όλοι οι αθλητές. Οι αθλητές είναι όλων των ηλικιών με διαφορετικές τέχνες, γλώσσες, κουλτούρες έτσι δημιουργείται ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό μέσα σε ένα φεστιβάλ δύο ωρών στο οποίο οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν όλες τις πολεμικές τέχνες».
 
Ο κ. Βεσεξίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις βλέψεις και τα όνειρα του για το Φεστιβάλ τονίζοντας πως «οι προσδοκίες είναι η Κομοτηνή να γίνει ένα κέντρο – σήμα κατατεθέν για τις πολεμικές τέχνες στην οποία θα έρχονται σχολές από όλο τον κόσμο και θα συμμετέχουν σε αυτό το Φεστιβάλ». Επιδιώξεις διόλου ανεδαφικές, όπως παρατήρησε αφού, «υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο, υπάρχει η τεχνογνωσία και υπάρχουν και οι γνωριμίες σε όλο τον κόσμο». Κατά το παρελθόν άλλωστε η διοργάνωση έχει φιλοξενήσει σχολές πολεμικών τεχνών από τη Βουλγαρία, τη Τουρκία, τη Φινλανδία την Ισπανία κ.ά. ενώ με στόχο το Φεστιβάλ να διευρύνει ακόμη περισσότερο τους «ορίζοντές» του ήδη γίνονται οι πρώτες επαφές με σχολές του εξωτερικού για την επόμενη διοργάνωση του «Budo Festival»
 
Τέλος, ευχαριστώντας για την υποστήριξη τους στην υλοποίηση του Φεστιβάλ, τον Δήμο Κομοτηνής και τη ΔΚΕΠΠΑΚ για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου και την υλικοτεχνική συνδρομή τους ο κ. Βεσεξίδης αποκάλυψε ότι στα μέσα Ιουνίου επίκειται μια εκδήλωση του Κέντρου Πολεμικών Τεχνών «Άπω Ανατολή» που θα έχει παγκόσμια εμβέλεια.
 
Για την ιστορία να σημειωθεί ότι στο τέλος του Φεστιβάλ βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους οι ιθύνοντες των τεσσάρων συλλόγων που συμμετείχαν, ήτοι οι Ιωάννης Κάλφας από τον ΑΟ Θραξ, Δημήτρης Χιονίδης από το γυμναστήριο Will and Still, Χασαν Αχμετ από τη σχολή πολεμικών τεχνών Αμαράντων και Αγησίλαος Βεσεξίδης από τη Σύνδεσμο πολεμικών τεχνών «Άπω Ανατολή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.