Ενα νεο ξεκινημα για τη Ροδοπη και την Ελλαδα θελει ο Μ. Μιμιρινης

Ρεαλιστικές, υπεύθυνες, συγκεκριμένες, ριζοσπαστικές προτάσεις φέρνει το ΜέΡΑ 25 τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής

Τις θέσεις και τις προτάσεις του ΜέΡΑ25, και τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να το εμπιστευτούν οι ψηφοφόροι, παρουσίασε την Τετάρτη 26 Ιουνίου ο υποψήφιος στη Ροδόπη με το ΜέΡΑ25 κ. Μιχάλης Μιμιρίνης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.
 
Ο κ. Μιμιρίνης, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή και ζει και εργάζεται στην Μ. Βρετανία, αναφέρθηκε στον κορμό της προγραμματικής πρότασης του κόμματος, εξέφρασε την αντίθεσή του στην εξόρυξη χρυσού, αλλά και τόνισε πως αποτελούν τόσο το ανάχωμα στην πλήρη επικράτηση της ΝΔ, καθώς και ένα νέο ξεκίνημα για όσους είχαν απογοητευτεί από την πολιτική.

Διέξοδος από το καθεστώς χρεοδουλοπαροικίας

Ο κ. Μιμιρίνης τόνισε πως οι εκλογές της 7ης Ιουλίου, που γίνονται σε ένα πλαίσιο υφεσιακό και αντιαναπτυξιακό, που υποστηρίζει την αναπαραγωγή χρεοδουλοπαροικίας, με πλεονάσματα 3,5 μέχρι το 2022 και 2,2 μέχρι το 2060.
 
Τα αποτελέσματα είναι η μετακύλιση του προβλήματος του χρέους, η ερημοποίηση της χώρας, η υπερφορολόγηση της μικρής και μεσαίας επιχείρησης, η φυγή νέων ανθρώπων στο εξωτερικό και η απαξίωση της μισθωτής εργασίας με την πτώση των αμοιβών και την αφαίρεση δικαιωμάτων.
 
Παρατηρείται όμως και μια στροφή σε αρπακτικές, όπως τις χαρακτήρισε, μορφές κερδοφορίας, όπως το σχέδιο για την εξόρυξη του χρυσού και ο σχεδιασμός των αγωγών.
 
Ο ίδιος πολιτεύεται και στηρίζει το ΜέΡΑ25 γιατί θεωρεί πως δίνει μια διέξοδο σε αυτό το καθεστώς και αυτά τα προβλήματα, με ρεαλιστικές, υπεύθυνες, συγκεκριμένες, ριζοσπαστικές προτάσεις, που πιστεύει πως είναι οι μοναδικές που μπορούν να «ρηγματώσουν» την υφιστάμενη πολιτική, δίνοντας διέξοδο στη χώρα και τους ανθρώπους, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν η γενική καταγγελία και οι γενικοί αφορισμοί.

Η προγραμματική πρόταση του MεΡΑ25

Ο κ. Μιμιρίνης αναφέρθηκε στις 7 τομές που αποτελούν τον κορμό της προγραμματικής πρότασης του κόμματος για αυτή την αναμέτρηση.
 
Αυτές είναι ο τερματισμός της λιτότητας με δραστική μείωση των πλεονασμάτων, αλλά και αναδιάρθρωση του Δημόσιου Χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, ώστε όσο υψηλότερο θα είναι το εθνικό εισόδημα τόσο πιο πολλά θα εισπράττουν οι δανειστές – και το αντίθετο, με το σημερινό 3,5 να γίνει από 0% μέχρι το 1,5%.
 
Παράλληλα προωθούν την κατάργηση του 100% προπληρωμής φόρου, με μέγιστο ΦΠΑ στο 18%, κατάργηση της προπληρωμής φόρου των επιχειρήσεων και μείωση φορολογικού συντελεστή στο 20% για τις μεσαίες και 15% για τις μικρές.
 
Όσο για τα κόκκινα δάνεια, προτείνουν την ίδρυση Δημόσιας Εταιρίας Διαχείρισης κόκκινων δανείων ώστε να σταματήσουν άμεσα οι πωλήσεις τους σε αρπακτικά ταμεία καθώς και οι εξώσεις κατοικίας και μικρών επιχειρήσεων.
 
Επίσης ζητούν την ένταξη στο ΙΚΑ όσων εργάζονται με μπλοκάκι πάνω από 8 ώρες την εβδομάδα και 5ετή φορολογική και ασφαλιστική ασυλία στις επιχειρήσεις νέων ανθρώπων, την μετατροπή ΤΑΙΠΕΔ/Υπερταμείου σε Αναπτυξιακή Τράπεζα, με τις μετοχές της να περνούν στα ασφαλιστικά ταμεία προς ενίσχυση τους και τη δημιουργία Δημόσιου Συστήματος Ψηφιακών Πληρωμών, για δωρεάν συναλλαγές, ώστε να στηριχθεί το πρόγραμμα εναντίον της φτώχειας και να μειωθεί η εξουσία των τραπεζών και της τρόικας επί της κοινωνίας.
 
Οι προτάσεις αυτές, σημείωσε, εφαρμόζονται, δεν χρειάζεται τη συναίνεση της τρόικας, και πιστεύουν πως μπορούν να τονώσουν την τοπική οικονομία και να ενισχύσουν την αναπτυξιακή αντιυφεσιακή κατεύθυνση σε τομείς όπως η γεωργία, η ήπια τουριστική ανάπτυξη, οι καινοτόμες τεχνολογίες και άλλα.

Ανάχωμα το ΜέΡΑ 25

Ο κ. Μιμιρίνης θεωρεί πως η πολιτική κατάσταση αυτή τη στιγμή και η διαφαινόμενη ισχυρή εντολή προς τη ΝΔ, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής συνθηκολόγησης-ήττας και ταπείνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, με ένα κόσμο που είχε επενδύσει τις ελπίδες του για αλλαγή και ρήξη να έχει διαψευστεί.
 
Απευθυνόμενος στον κόσμο που φοβάται την ανεξέλεγκτη κυριαρχία της ΝΔ, τόνισε πως ο αποτελεσματικότερος τρόπος να ψαλιδιστεί η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, είναι να βρίσκεται το ΜέΡΑ 25 στη Βουλή, ώστε να αποτελέσει ανάχωμα στην ευχέρεια του πολιτικού προσωπικού της κυβέρνησης της ΝΔ να εφαρμόσει ιδιωτικοποιήσεις, να προωθήσει το ασφαλιστικό που ονειρεύεται, μεταρρυθμίσεις όπως η 7ήμερη εργασία και να αμφισβητήσει δημόσια αγαθά όπως η υγεία, η παιδεία και το νερό.
 
Θεωρεί δε χαμένη ψήφο αυτή που θα επενδυθεί στην κίβδηλη προοδευτική ρητορεία του ΣΥΡΙZA, τα ξεφτισμένα διλήμματα, το συστηματικό βάπτισμα του κρέατος σε ψάρι.
 
Επιπλέον, όπως τόνισε ο κ. Μιμιρίνης, το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό ελληνικό κόμμα που έχει συνολικό πρόγραμμα πράσινης μετάβασης για την επιτάχυνση των επιπτώσεων της κλιματικής καταστροφής πλέον, που αφορά κυρίως την ενέργεια, τις μεταφορές, την βιομηχανία/βιοτεχνία, τον τουρισμό, την αγροτική πολιτική, την διαχείριση απορριμμάτων.
 
Άλλωστε έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, καθώς και στην εξόρυξη χρυσού στην Θράκη.
 
Για αυτό και τόνισε πως υπερψηφίζοντας το ΜέΡΑ 25 θα έχουν κάποιο στη Βουλή που θα μπορεί αξιόπιστα, χωρίς αστερίσκους, πισογυρίσματα και καιροσκοπισμούς να εναντιωθεί στην εξόρυξη χρυσού, πόσο μάλλον όταν υπάρχει μια πλειοψηφική αντίθεση της τοπικής κοινωνίας που θα χάσει από την προώθηση αυτών των σχεδίων.
 
Τέλος τόνισε πως δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραιτηθούμε, να κλαίμε τη μοίρα μας , να κατηγορούμε τους άλλους, και πως θα πρέπει οι ψηφοφόροι να δώσουν έμφαση στις προγραμματικές δηλώσεις και όχι τα πολωτικά, ξεφτισμένα, κουραστικά ψευδεπίγραφα διλήμματα: δεξιά-αντιδεξιά, πρόοδος-συντήρηση, που επικαλούνται αυτοί που έχουν βαφτίσει το κρέας ψάρι τόσες πολλές φορές.
 
Το ΜέΡΑ 25 το βράδυ των ευρωεκλογών σηματοδότησε ένα ξεκίνημα για πάρα πολλούς ανθρώπους, που είχαν αποστρατευτεί και πίστευαν ότι δεν υπάρχει λύση, για αυτό και θεωρεί σημαντικό πως αυτός ο κόσμος και τους στηρίζει, και συζητά ξανά τα ζητήματα, και αναζητά λύσεις.
 

Το βιογραφικό του υποψήφιου βουλευτή

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1975. Είχε την τύχη να μορφωθεί από αφοσιωμένους δασκάλους και καθηγητές διαδοχικά στο 10ο  δημοτικό σχολείο, το 3ο Γυμνάσιο, το 2ο Γενικό και το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Κομοτηνής. Μεγάλωσε πολιτικά μέσα στο μαθητικό κίνημα του 1990-91 ενάντια στο νόμο Κοντογιαννόπουλου και υπήρξε ενεργό μέλος της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης. Φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκλέχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου φοιτητών του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής. Παράλληλα, συμμετείχε σε κινήσεις για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων ενώ επί σειρά ετών εργάστηκε ως εθελοντής στο ίδρυμα αποκατάστασης και αποθεραπείας παιδιών με ειδικές ανάγκες της Θεσσαλονίκης ‘Άγιος Δημήτριος’. Υπηρέτησε τη στρατιωτική μου θητεία στην Κομοτηνή στη 211 ΕΜΑ και την Ίλη Στρατηγείου.
 
Συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (ΜSc) στις μαθησιακές εφαρμογές των ηλεκτρονικών υπολογιστών στο πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και διδακτορικό τίτλο (Phd) στο ίδιο αντικείμενο με εξειδίκευση στη χρήση της τεχνολογίας στις πανεπιστημιακές σπουδές. Σήμερα, είναι επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Άνγκλια Ράσκιν του Κέιμπριτζ όπου διευθύνει το εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα (ΜΑ) των Σπουδών Ανώτερης Εκπαίδευσης. Παράλληλα, διατελεί ερευνητής επισκέπτης στα πανεπιστήμια της Ουψάλα (Σουηδία) και του Τέξας στο Ώστιν (ΗΠΑ).
 
Η επιστημονική του έρευνα επικεντρώνεται στην ποιότητα της διδασκαλίας και της μάθησης σε πανεπιστημιακό επίπεδο με ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα νέων τεχνολογιών, ισότητας ευκαιριών και αποτελεσμάτων, και συγκριτικές εκπαιδευτικές μελέτες. Συμμετείχε σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα και παρουσίασε προτάσεις στην παγκόσμια διάσκεψη της UNESCO με θέμα την εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη (Ναγκόγια, Ιαπωνία 2014). Δημοσιεύει σε διεθνή περιοδικά στα παραπάνω αντικείμενα και  συνέδρια και υπήρξε εισηγητής σεμιναρίων σε ευρωπαϊκά, αμερικανικά και ασιατικά πανεπιστήμια.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.