Ενα χρυσο και δυο χαλκινα στους σχολικους αγωνες για τους αθλητες του τμηματος παλης του ΑΣ Δημοκριτειο

Προστέθηκαν στις διακρίσεις των αθλητών του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Παγκορασίδων

Διακρίσεις στο σχολικό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Βόλο, καθώς και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων Παγκορασίδων, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, είχαν οι αθλητές του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο.
 
Οι δράσεις ξεκίνησαν το Σάββατο, με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων Παγκορασίδων, στο οποίο συμμετείχαν 6 αθλητές.
 
Σε αυτό την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, καθώς και το εισιτήριο για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πήραν η Αγάπη Αμπελίδου στα 46 κιλά και η Νικολέτα Μπάρμπα στα 66 κιλά.
 
Ο Απόστολος Τρίτσκας πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 41 κιλά, την τρίτη θέση πήρε ο Πέτρος Ουζουνάκης στα 75 κιλά, ενώ ο Κώστας Αυτοφορίδηςήταν 5ος στα 62 κιλά και ο Χρήστος Κωστάκης 7ος στα 68 κιλά.
 
Τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα, σημείωσε ο προπονητής του τμήματος κ. Θόδωρος Καρυπίδης, παρόλο που περίμενε να πάει λίγο καλύτερα ο Τρίτσκας, ο οποίος όμως, να σημειωθεί, όπως και Αγάπη Αμπελίδου, είναι μικρότεροι ηλικιακά και πάλεψαν με ειδική εξουσιοδότηση, καταφέρνοντας να διακριθούν.
 

Η γενικότερη διοργάνωση πάντως στον Βόλο ήταν πολύ καλή, με τη συμμετοχή 60 συλλόγων από όλη την Ελλάδα, με τους αθλητές γενικότερα τα τελευταία χρόνια να επιδεικνύουν ακόμα καλύτερα τις ικανότητές τους, και τον ανταγωνισμό να είναι πιο έντονος.
 
Επίσης τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν οι σχολικοί αγώνες, που αφορούν μαθητές Λυκείου, στους οποίους συμμετείχαν τρείς αθλητές.
 
Σε αυτούς ο Αργύρης Γκρηγκοριάν πάλεψε άριστα, έδειξε ότι το επίπεδό του ήταν πολύ υψηλότερο από των υπόλοιπων αθλητών στην κατηγορία των 65 κιλών στην οποία πάλεψε, και πήρε το χρυσό.
 
Η Μαρία Νταμοτσίδου δεν πάλεψε στην κατηγορία των 65 κιλών στην οποία παλεύει κανονικά, μιας και οι αγώνες σε αυτή δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω μικρής συμμετοχής αθλητών και πάλεψε στα 76 κιλά, όπου κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση.
 
Τέλος ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης έκανε ένα μικρό λάθος και δεν κατάφερε να παλέψει στον τελικό, όμως βγήκε τρίτος στην κατηγορία των 76 κιλών.
 
Οι αγώνες δεν σταματούν για το τμήμα πάλης όμως εδώ, με δυο αθλητές του, την Μαρία Νταμοτσίδου και την Αθηνά Γιαγτζόγλου να ταξιδεύουν στις 3 Μαΐου στους μεσογειακούς αγώνες Νεανίδων στην Τυνησία, και στη συνέχεια στα μέσα Μαΐου ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης και η Μαρία Νταμοτσίδου θα ταξιδέψουν σε διεθνές τουρνουά στη Ρουμανία, με συμμετοχές από όλο τον κόσμο, όπου θα γίνει η αξιολόγηση των αθλητών για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων.
 
Τέλος την ίδια περίοδο θα διεξαχθεί στη Λάρισα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για αθλητές από 10 μέχρι 13 ετών, στην οποία θα συμμετέχουν περίπου 8 αθλητές του τμήματος.
 
Ο κ. Καρυπίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του τμήματος για την βοήθειά τους στον κ. Παντελή Πηλικίδη, από το κατάστημα Μηδέν, τον κ. Χρήστο Κωστάκη με την παγοποιία, και τον κ. Μάρκο Γραμμενίδη από το βενζινάδικο Marko.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.