Ενα χρυσο και δυο ασημενια μεταλλια για τον ΑΣ Δημοκριτειο

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες

Με μεγάλη επιτυχία έκανε το «ντεμπούτο» του στην κατηγορία των ανδρών το Τμήμα Πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο, με έναν αθλητή του να παίρνει την πρώτη θέση και άλλους δύο να καταλαμβάνουν τη δεύτερη στις κατηγορίες τους.
 
Αυτό που κάνει πιο σημαντική την επιτυχία ήταν ότι και οι τρείς αθλητές συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνες ανδρών, και δύο από αυτούς, ηλικιακά, ακόμα ανήκουν στην κατηγορία των εφήβων, και αγωνίστηκαν με ειδική πρόβλεψη.
 
Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Νάρεκ Γκριγκοριάν στα 57 κιλά, ενώ το ασημένιο πήραν ο Γιάννης Βίνικ στα 61 κιλά και ο Ιμπίς Νιαζή στα 97 κιλά.
 
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών, που κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα στους 8 καλύτερους Έλληνες αθλητές στην κατηγορία τους ήταν ο προπονητής του τμήματος κ. Θόδωρος Καρυπίδης, τονίζοντας πως ο ανταγωνισμός ήταν πολύ δυνατός.
 
Χαρακτηριστικά ο Ιμίπς Νιαζή στην κατηγορία του είχε αντιπάλους που είχαν διεθνείς διακρίσεις, με τον αντίπαλό του στον τελικό, τον Τιμαφέι Ξενίδη, να έχει αναδειχθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής.
 
Όσο για τον Γιάννη Βίνικ, αυτός στον τελικό είχε να αντιμετωπίσει τον Θεοχάρη Καλανίδη, ο οποίος έχει αναδειχθεί 11 φορές πρωταθλητής Ελλάδας, και μάλιστα θεωρεί πως αν δεν έχει κάνει ένα μικρό λάθος, θα είχε την ευκαιρία να κερδίσει τον αγώνα και το χρυσό.
 
Το σημαντικό είναι, ανέφερε ο προπονητής, πως και οι τρείς είναι πολύ νέοι, και έχουν το χρόνο και την θέληση να συνεχίσουν να δουλεύουν ώστε να διακριθούν για πολλά χρόνια ακόμα. 
 

«Ξεκίνησε ο κόσμος να έρχεται προς την πάλη» 

Το επίπεδο των αγώνων, σημείωσε ο κ. Καρυπίδης, ήταν γενικά πολύ υψηλό, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο αθλητών, όσο και σε επίπεδο οργάνωσης και προσέλευσης κοινού, μιας και στο κλειστό Γυμναστήριο της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων στις Σέρρες, συγκεντρώθηκε πάρα πολύς κόσμος.
 
«Ξεκίνησε ο κόσμος να έρχεται προς την πάλη, είδαμε το γήπεδο να γεμίζει από κόσμο και αυτή ήταν πολύ ευχάριστο. Είναι άσχημο να πηγαίνεις σε αγώνες και το γήπεδο να είναι μισοάδειο» σημείωσε, τονίζοντας πως παλιότερα δεν υπήρχε αυτή η προσέλευση. 

Επόμενο ραντεβού στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών 

Για τους δύο αθλητές του τμήματος που πήραν το ασημένιο μετάλλιο, ο προπονητής έκανε ήδη αίτηση για να συμμετάσχουν στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών (U23), στο οποίο συμμετέχουν αθλητές κάτω των 23 ετών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου στην Ουγγαρία, όπου θα χρειαστούν όμως οικονομική στήριξη, μιας και η Ομοσπονδία καλύπτει ελάχιστα από τα έξοδα. Για αυτό ο Σύλλογος θα χρειαστεί για ακόμα μια φορά στήριξη από ιδιώτες χορηγούς, μιας και μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια στήριξη από τους τοπικούς φορείς για τη συμμετοχή της ομάδας στους αγώνες. Άλλωστε όπως τόνισε ο κ. Καρυπίδης και για τη συμμετοχή των τριών αθλητών στους αγώνες στις Σέρρες βοήθησε το βενζινάδικο Marco του Μάρκου Γραμμενίδη, ο Χρήστος Κωστάκης και το τυροκομείο Δουκίδη, όμως η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.