Ενα μπουκετο τραγουδια απο το Γιαννη Σπανο

Ο Γιάννης Σπανός με τον Κώστα Τζιακούλα, την Καίτη Κουλιά, τον Γιώργο Σουντουλίδη, τη Ντίνα Παπαϊωάννου και το Βαγγέλη Στοϊδη ταξίδεψαν το κοινό σε τραγούδια αγαπημένα, γνωστά από τη δεκαετία του ’60, από το Νέο Κύμα.

Η αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής πλημμύρισε το βράδυ της Κυριακής από θαυμαστές του πολύχρονου έργου του και τραγούδησαν μαζί του κομμάτια από το Νέο Κύμα.

Μ’ ένα ορχηστρικό ποτ πουρί ξεκίνησε η συναυλία του Γιάννη Σπανού, με κομμάτια όπως «Αν μ’ αγαπάς», «Άσπρα καράβια τα όνειρά μας», «Σαν με κοιτάς».
Η πρόεδρος της ΔΕΠΑΚ Σοφία Μενεσελίδου καλωσόρισε το συνθέτη και τους συνεργάτες του λέγοντας ότι η ΔΕΠΑΚ ξεκινά τα φετινά «Ελευθέρια Θράκης» την Ημέρα της Γιορτής της Μητέρας, μ’ ένα εξαίρετο καλλιτέχνη. Ο Γιάννης Σπανός κάθισε στο πιάνο, μίλησε για την Κομοτηνή που την γνώρισε μέσα από το γνωστό σήριαλ του Μανούσου Μανουσάκη κι όλη η παρέα τραγούδησε για αρχή το «Άσπρα καράβια τα όνειρά μας».

Τα τραγούδια του ξύπνησαν μνήμες από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, από ρομάντζα που πλέχτηκαν στη μεγάλη οθόνη και χαράχτηκαν στην καρδιά μας. Η εποχή του ρομαντισμού έχει κλείσει εξάλλου οριστικά όταν έκλεισε και ο κύκλος του μεσουρανήματος γνωστών καλλιτεχνών οι οποίοι ύμνησαν τον έρωτα που ανθίζει σε δύο μάτια μέσα από τραγούδια όπως το «Σαν με κοιτάς».

Ο Γιάννης Σπανός δήλωσε ευτυχής για την παρουσία του στην Κομοτηνή. «Δεν έχει τύχει να εμφανιστώ μέχρι τώρα στην Κομοτηνή. Έχω γυρίσει όλη τη Βόρεια Ελλάδα κι έχω μάθει πολλά καλά για το κοινό της». Ο Γιάννης Σπανός εκδήλωσε την επιθυμία να περπατήσει την πόλη και να νιώσει από κοντά τη γοητεία της. «Είναι τόσο αναρχικά οικοδομημένη που μου αρέσει. Δεν μπορώ τις τακτοποιημένες πόλεις με τα οικοδομικά τετράγωνα. Κάθε γωνιά έχει κάτι δικό της εδώ».

Σχεδιάζει κάποιες συναυλίες το καλοκαίρι και τις προτιμά, όπως εξηγεί, από τις εμφανίσεις στα μαγαζιά. «Δίνω τραγούδια σε νέα παιδιά» λεει με βεβαιότητα, αναφέροντας το όνομα του Γιάννη Πλούταρχου. Στις συνεργασίες που δεν έγιναν γράφει τα ονόματα του Στέλιου Καζαντζίδη και του Στράτου Διονυσίου. «Λόγω εταιριών δε μπόρεσα να συνεργαστώ μαζί τους. Αυτές οι δύο φωνές αντιπροσωπεύουν όλη την Ελλάδα, ειδικά ο Καζαντζίδης». Από τους νέους καλλιτέχνες δηλώνει ότι παρακολουθεί τα παιδιά στο Fame Story. «Πιστεύω περισσότερο σ’ αυτά τα παιδιά που ταλαιπωρούνται εκεί επί δύο μήνες με όλα τα μάτια και τ’ αυτιά του κόσμου επάνω τους παρά σε κατασκευάσματα διαφόρων εταιριών που αποφασίζουν να κάνουν εμπορικές φίρμες μέσα σε ελάχιστο χρόνο».

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.