Ενα απο τα τελευταια Νομαρχιακα Συμβουλια πριν απο τις εκλογες

Μια από τις τελευταίες τακτικές συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα συσκέψεων της νομαρχίας. Την απουσία του νομάρχη κ. Γιαννακίδη, που βρίσκεται στην Αθήνα, κάλυψε ο αναπληρωτής νομάρχης κ. Κατσιμίγας. Η διάρκεια της συζήτησης ήταν σύντομη και η διαδικασία κύλησε ομαλά.

Συζητήθηκαν 7 θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα οποία στο σύνολο τους εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου.

Τα θέματα αυτά ήταν:
1. Έγκριση Α’ συμπληρωματικού προγράμματος αγροτικού εξηλεκτρισμού 2010,
2. Έγκριση υπογραφής προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεση των έργων «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΟΡΠΗΣ»,
3. Έγκριση τροποποίησης προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεση των έργων:
α. «Τσιμεντοστρώσεις στον οικισμό Σιδεράδων»
β. «Περίφραξη τμήματος νεκροταφείου Λοφαρίου»
γ. «Περίφραξη τμήματος νεκροταφείου οικισμού Εργάνης»
δ. «Κατασκευή αποδυτήριων γηπέδου οικισμού Αγιοχωρίου»
4. Έγκριση παράτασης της από 3-2-2010 προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση των μελετών κατασκευής και ασφαλτόστρωσης της οδού Νέδας-Κίζαρι
5. Έγκριση 2ης τροποποίησης του προγράμματος Έργων και μελετών, που χρηματοδοτούνται από έσοδα τελών άδειας και μεταβίβασης αυτοκίνητων οχημάτων έτους 2010
6. Έγκριση 2ης τροποποίησης του προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων που χρηματοδοτούνται από τους Κ.Α.Π. έτους 2010
7. Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο αναπληρωτής νομάρχης κ. Κατσιμίγας δήλωσε πως έχει προγραμματιστεί μια ακόμη συνεδρίαση, ενώ ενδέχεται να υπάρξει το πολύ άλλη μια, μέχρι τις εκλογές. Επιπλέον παρατήρησε ότι «διεξήχθη μια μικρής διάρκειας συνεδρίαση, μόλις 10 λεπτών, που είχε εξόχως υπηρεσιακά θέματα, κάτι, που άλλωστε ήταν αναμενόμενο, αφού σε προεκλογική περίοδο δε λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις, αλλά συζητούνται θέματα της τρέχουσας διαχείρισης των προγραμμάτων της νομαρχίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.