Ενα αλλιωτικο μαθημα για τους μαθητες του Ηφαιστου

Μια διαφορετική εμπειρία έζησαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ηφαίστου που την Τρίτη που μας πέρασε επισκέφθηκαν το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και το φράγμα Γρατινής, στο πλαίσιο του προγράμματος επιμορφωτικών επισκέψεων, που πραγματοποιεί το σχολείο κάθε σχολικό έτος. Οι μαθητές της τετάρτης, πέμπτης και έκτης τάξης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους υπευθύνους για τη λειτουργία των συγκεκριμένων εργοστασίων με τον καλύτερο τρόπο.

Θέλαμε να τονώσουμε το ενδιαφέρον των παιδιών για το τι γίνεται στη Βιομηχανική Περιοχή, και στα συγκεκριμένα εργοστάσια για το πώς γίνεται η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που το διδάσκονται βέβαια στο σχολεία, αλλά να το δουν και έμπρακτα», αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου κ. Εμίν Μεμέτ.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν επίσης και για το βιολογικό καθαρισμό του εργοστασίου, που τράβηξε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον τους. Προσπαθούσαν να μάθουν αν τα νερά που φεύγουν έξω περιέχουν ουσίες βλαπτικές για την υγεία των ανθρώπων.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το φράγμα Γρατινής και ενημερώθηκαν ότι αποτελεί συνέχεια του εργοστασίου της ΔΕΗ. «Θελήσαμε να τραβήξουμε το ενδιαφέρον τους για το νερό που πρέπει να αποθηκεύεται ώστε να το χρησιμοποιούν οι αγρότες με δεδομένο μάλιστα ότι οι περισσότεροι γονείς ασχολούνται με τη γεωργία.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Εμίν ευχαριστεί το διευθυντή κ. Άρη Παπαευαγγέλου και το χημικό – υπεύθυνο Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αραβόπουλο, «ο οποίος με μεγάλο ζήλο και με μεγάλη επιδεξιότητα ενημέρωσε τα παιδιά δίνοντας την εικόνα ενός δασκάλου με μεγάλη εμπειρία, ώστε να γίνει κατανοητό το αντικείμενο. Να ευχαριστήσω επίσης όλους τους εργαζόμενους του εργοστασίου που συνέβαλαν στην ενημέρωση των παιδιών».

Τέλος ο κ. Εμίν εκφράζει την ευχή όλα τα σχολεία της περιοχής να επισκεφθούν το συγκεκριμένο εργοστάσιο και να δώσουν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι μαθητές για ένα τέτοιο μεγάλο θέμα όπως αυτό της ηλεκτρικής ενέργειας.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.