Ενα ακομη βραβειο για τον Αλβανιας Αναστασιο

Το «Ευρωπαϊκό βραβείο Pro Humanitate» απονέμεται στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, ύστερα από πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού «Pro Europa». Το Ίδρυμα τελεί υπό την εποπτεία του προέδρου του Συμβουλίου της Ευρώπης λόρδου Russel – Johnston, της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Nicole Fontaine και του προέδρου της Ευρωπαϊκής επιτροπής R. Prodi – πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής είναι ο πρίγκηπας Ερρίκος σύζυγος της βασιλίσσης της Δανίας.

Μεταξύ των βραβευθέντων τα προηγούμενα χρόνια είναι οι: Καρδινάλιος Franz Konig, Simon Wiesenthal, Mstislov Rostropovitch. Το βραβείο θα απονεμηθεί το βράδυ του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου στο Σαράγεβο, στα πλαίσια του Διεθνούς Συνεδρίου «Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι στην Ευρώπη».

Την ίδια ημέρα ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος θα μιλήσει στο Συνέδριο αυτό με θέμα «Η θρησκευτική συμβολή για την ανάπτυξη κοινώς αποδεκτών αξιών στην Ευρώπη». Το Συνέδριο οργανώνουν από κοινού το «Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών» (CEC), στο οποίο μετέχουν οι Εκκλησίες της Ευρώπης (πλην της Ρωμαιοκαθολικής) και το «Συμβούλιο των Επισκοπικών Ρωμαιοκαθολικών Συνόδων της Ευρώπης» (CCEE).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.