Εν αναμονη του 13ου μισθου το αγοραστικο κοινο

Ξεκινάει από τις 18 Δεκεμβρίου το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την εορταστική περίοδο το οποίο και θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιανουαρίου του 2007.

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά όλες τις ημέρες, δηλαδή από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 8.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τις 9 το βράδυ. Το Σάββατο τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά από τις 8.30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι καθώς και τις Κυριακές 24 και 31 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι.


Το ωράριο αυτό διαμορφώνεται σ’ όλη την Ελλάδα, είναι το ωράριο που δίνουν οι Εμπορικοί σύλλογοι, ώστε στο καταναλωτικό κοινό να κινηθεί και να κάνει τις χριστουγεννιάτικες αγορές του.

Τη φετινή χρονιά συνέπεσε να είναι οι παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ημέρα Κυριακή και για αυτό τον λόγο χαρακτηρίστηκαν ως εργάσιμες.

«Πιστεύουμε ότι το αγοραστικό κοινό θα ανταποκριθεί, αλλά αυτό όπως είναι γνωστό δεν επηρεάζεται από το εάν τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά περισσότερες ώρες, αλλά από το εάν διαθέτει χρήματα. Ο 13ος μισθός με τον καλό καιρό, που ευχόμαστε να έχει τις ημέρες εκείνες, ελπίζουμε να δώσουν την ευκαιρία να κινηθεί ο κόσμος και να ψωνίσει τα προϊόντα που επιθυμεί» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Κομοτηνής Πέτρος Λιανουρίδης.

«Τις ημέρες αυτές παρατηρείται αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες του έτους, παρόλα αυτά κάνοντας σύγκριση από χρονιά σε χρονιά βλέπουμε κάθε χρόνο να μειώνεται σημαντικά. Ευελπιστούμε ότι φέτος θα συμβεί κάτι καλύτερο» είπε ο κ. Λιανουρίδης
στηριζόμενος σε στοιχεία που συγκέντρωσε ο τοπικός Εμπορικός σύλλογος που αναφέρονται στις πωλήσεις των καταστημάτων κατά το διάστημα αυτό.

Νίκος Αρβανιτίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.