Εμμενουν στη θεση τους για νεα χαραξη του καθετου αξονα

Την περασμένη Τρίτη επιτεύχθηκε τελικά η συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων Καρυδιάς και Πανδρόσου με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σκοπός της συνάντησης, η οποία επιδιώχθηκε εδώ και αρκετούς μήνες από τους κατοίκους των οικισμών- που αντιδρούν στην χάραξη της οδού Κομοτηνής-Νυμφαίας-Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, τμήμα της οποίας περνά μέσα την Καρυδιά και την Πάνδροσο- ήταν η παρουσίαση της πρότασης τους για νέα χάραξη του δρόμου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του μέλους της συντονιστικής επιτροπής κ.Νίκου Χατζηγιάννη ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, δεσμεύθηκε να παρουσιάσει με την σειρά του τα στοιχεία της συγκεκριμένης πρότασης σε σχετική συνάντηση του στην Αθήνα, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη.

Η τύχη της εναλλακτικής πρότασης των κατοίκων των δύο οικισμών, πρόκειται να διαμορφώσει και τις περαιτέρω ενέργειες της συντονιστικής επιτροπής, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά από τα μέλη της.

Ο κ. Χατζηγιάννης πρόσθεσε ότι θεωρεί σημαντικό το γεγονός πως οι εργασίες κατασκευής της οδού θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2006 κι όχι στα τέλη του τρέχοντος έτους όπως αρχικά ελέχθη. «Αυτό μας δίνει μια πίστωση χρόνου η οποία είναι σημαντική και κάποιες δυνατότητες αρχίζουν να διαφαίνονται σε ό,τι αφορά την πρόταση την οποία κάνουμε για την αλλαγή της όποιας χάραξης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην παραίνεση του Διευθυντή της Περιφέρειας κ. Τσακμακίδη, για συνέχιση της επεξεργασίας της πρότασης των κατοίκων, προκειμένου να υπολογιστεί το κόστος και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εστίασε στη δήλωση του, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής κ. Πάρης Καλοδημίδης. «Είναι η πρώτη φορά που ζητείται από τους κατοίκους μιας περιοχής που έχουν κάποιες αντιθέσεις με κάποια διοικητική πράξη να κάνουν αντιπρόταση και κοστολόγηση της ! Είναι κάτι μοναδικό..» υπογράμμισε ο ίδιος τονίζοντας ταυτόχρονα την εκφρασμένη διάθεση του Περιφερειάρχη να υποστηρίξει την πρόταση της επιτροπής.

Εν τω μεταξύ οι εκπρόσωποι των κατοίκων των δύο οικισμών σκοπεύουν πράγματι να προχωρήσουν στον υπολογισμό της δαπάνης κατασκευής της νέας χάραξης και στην προετοιμασία του σχετικού χρονοδιαγράμματος «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα» προκειμένου να είναι σε θέση να καταθέσουν μια ολοκληρωμένη μελέτη της νέας χάραξης.

Υπενθυμίζεται πως η αντιπρόταση της συντονιστικής επιτροπής περιλαμβάνει την αντικατάσταση ενός μόνο τμήματος της συνολικής χάραξης, εκείνο δηλαδή το οποίο διασχίζει την κοιλάδα Καρυδιά Πανδρόσου. Η χάραξη που προτείνεται, ξεκινά από το 2ο χλμ.της περιμετρικής οδού της Κομοτηνής. Μέσα από μια όδευση που ακολουθεί τον παλιό δρόμο για το Τυχερό, περνά τη διασταύρωση του δρόμου της ΜΟΜΑ που οδηγεί στον ίδιο οικισμό, συνεχίζει ανατολικά, προς το Τυχερόρεμα, διασχίζει τους ορεινούς όγκους της ίδιας περιοχής και καταλήγει στην υφιστάμενη χάραξη. Όπως υποστηρίζεται από τους συντάκτες των νέων σχεδίων, το τμήμα του δρόμου περνά μακριά από το Τυχερό ώστε να μην μεταφερθεί το πρόβλημα σε άλλο οικισμό.

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.